Aardlekschakelaar

Waarom mag u nooit zonder aardlekschakelaar in uw installaties? En hoe vindt u het juiste apparaat met de beste prijs-prestatieverhouding? Interessante informatie over de functie en het gebruik is te vinden op deze pagina.

 


Opmerking:

Omgaan met elektrische stroom is altijd gevaarlijk. Laat elektrische installaties altijd uitvoeren door een gespecialiseerd elektriciensbedrijf.


 

Als u zich als leek niet zeker bent, investeer dan zeker in professionele ondersteuning. Zo krijgt u een goed werkende installatie en kunt u eventueel terugvallen op de garantie van de installateur.

Wat is een aardlekschakelaar?

Aardlekschakelaars, ook wel differentieelstroomschakelaars genoemd, hebben de officiële benaming RCCB-aardlekschakelaar. Dit is een afkorting voor 'Residual Current operated Circuit-Breaker' en de apparaten behoren tot de hogere groep van 'Residual Current Devices' (RCD), ofwel aardlekbeveiligingen. Aardlekschakelaars voorkomen gevaarlijk hoge reststromen naar de aarde en helpen zo levensgevaarlijke elektrische ongevallen in laagspanningsnetten te voorkomen. Deze worden stroomopwaarts van de overstroombeveiligingen in stroomverdelers aangesloten.

Bij eibabo® vindt u een grote keuze aan aardlekschakelaars en andere beveiligingen zoals aardlekbeveiligingsadapters, aardlekbeveiligingsstekkers, automaten en persoonsbeveiligingen.

Is een differentieelschakelaar en een aardlekschakelaar hetzelfde?

In de Duitse spreektaal spreekt men nog heel vaak van de 'FI-schakelaar'. De 'F' staat voor fout en de 'I' voor het formule-symbool van de stroomsterkte. Dus uiteindelijk is het gewoon een andere naam voor hetzelfde apparaat.

Beeldbron: eibabo®, Eaton PXF-25/2/003-A aardlekschakelaarAfbeelding: Eaton PXF-25/2/003-A aardlekschakelaar

Hoe werkt een aardlekschakelaar?

Het apparaat bouwt een magnetisch veld op rond de inkomende stromen. Dit wordt geneutraliseerd door de stromen die terugstromen. Bij storingsvrij normaal bedrijf zorgt dit voor een evenwicht tussen de energieën in het systeem, waardoor een relais de stroom ongehinderd kan laten lopen. Een foutstroom leidt tot een onbalans, waardoor de spanning op het relais daalt en zijn hulpcontacten het circuit verbreken. Daardoor schakelt de schakelaar het systeem binnen tienden van een seconde uit zonder hulpvoeding.

Is het gebruik van een aardlekschakelaar verplicht?

Dat hangt er helemaal vanaf in welk land u bent. Voor elk geval zijn er nationale voorschriften. In het Verenigd Koninkrijk worden momenteel nog de eenvoudigere en kleinere elektronische aardlekschakelaars gebruikt. In principe is het gebruik van deze inrichtingen echter in veel landen verplicht voor nieuwe installaties, moderniseringen of ingrijpende veranderingen voor particuliere huishoudens, commerciële eenheden en industriële installaties, naast de geïnstalleerde overstroombeveiligingen.

In Duitsland geldt dit bijvoorbeeld voor stopcontacten tot 32 A en verlichtingscircuits in woningen, maar ook voor commercieel gebruikte gebouwen, scholen en opleidingscentra, baden en zwembaden en brandgevaarlijke bedrijfsterreinen en -installaties.

 


Opmerking:

Oude installaties die ten tijde van hun bouw aan de geldende normen voldeden, krijgen in het algemeen een historische status.


 

U mag deze blijven exploiteren, onderhouden en repareren, maar u mag ze niet fundamenteel uitbreiden of wijzigen.

Ik heb zekeringen. Kan ik dan afzien van de aardlekschakelaar?

Afgezien van het feit dat aardlekschakelaars noodzakelijk zijn voor de technische goedkeuring van de installatie, vervullen zij een andere taak dan gewone zekeringen en kunnen zij niet worden weggelaten. Normale huiszekeringen worden ook installatieautomaten genoemd. Hun functie kan hieruit al worden afgeleid. Ze beschermen elektriciteitsleidingen tegen kortsluiting. Zij onderbreken ook het stroomcircuit bij hogere stromen en dreigende overbelasting. Dit voorkomt bijvoorbeeld kabelbranden.

Aardlekschakelaars daarentegen hebben als voornaamste taak mensen te beschermen en zo snel mogelijk uit te schakelen als mensen bijvoorbeeld het beschadigde deel van een stroomvoerende leiding aanraken. Want dat kan levensgevaarlijk zijn. De schakelaar wordt echter ook gebruikt voor brandbeveiliging. Kleine foutstromen die een normale huiszekering niet doen doorslaan, worden voorkomen.

Welk type aardlekschakelaar is het juiste voor eindgebruikers?

Er zijn zeer verschillende modellen op de markt, elk met eigen kenmerken. In principe wordt onderscheid gemaakt tussen de types A, A-EV, AC, B, B+, F en S. Type A is de meest gebruikelijke variant voor gebruik in klassieke huishoudens, in de handel, in openbare voorzieningen, functionele gebouwen en industriële installaties. Dit is een pulsstroomgevoelige schakelaar die wisselstromen en pulserende gelijkfoutstromen detecteert. De waarde waarbij de schakelaar moet uitschakelen is 30 mA (milliampère) bij normaal gebruik. De installatie van een schakelaar met een nominale reststroom van 30 mA is dus noodzakelijk.

Nominale stroom en nominale reststroom - wat is het verschil?

Beide kengetallen zijn bepalend voor de keuze van de juiste beveiligingsschakelaar. De nominale stroom is de maximale spanning die per fasegeleider via de aardlekschakelaar kan worden geleid. De nominale reststroom geeft het maximaal gemeten verschil aan tussen inkomende en uitgaande stromen voordat een aardlekschakelaar uiterlijk moet doorslaan.

Montage

Een aardlekschakelaar wordt gewoonlijk geïnstalleerd in de meterkast / elektrische verdeelkast. De positie is direct achter de elektriciteitsmeter en voor de klassieke stroomonderbrekers.


De schakelaar detecteert dus alle circuits van een systeem, ongeacht of deze zich binnen of buiten een gebouw bevinden. Het verdient echter aanbeveling om, afhankelijk van het gebruik, meerdere afzonderlijke aardlekschakelaars en zekeringen te gebruiken. In veel landen en regio's is het zelfs verplicht om speciale zones uit te rusten met een eigen aardlekschakelaar.

Interessante feiten - kort en krachtig

Zijn er aanvullende beschermingsmaatregelen mogelijk?

  • Als u het beschermingsniveau van uw elektrische installatie verder wilt verhogen, kunt u wandcontactdozen of stekkerdozen uitrusten met een aardlekschakelaar met een nominale aardlekstroom van 10mA tot 30mA.

 

Welke extra bescherming bieden aardlekschakelaars?

  • De bijzondere kenmerken van aardlekschakelaars omvatten persoonlijke bescherming tegen levensgevaarlijke stromen en bescherming tegen brand die bijvoorbeeld door aardlekstromen kan worden veroorzaakt.

 

Hoe werken aardlekschakelaars?

  • Door de lage uitschakelstromen van 10mA tot 500mA leidt het gebruik van aardlekschakelaars niet tot zulke hoge stromen op de plaats van het defect.

 

Zijn er verschillen in de prestaties van aardlekschakelaars?

  • U kunt de apparaten hier in de winkel in verschillende versies krijgen: 16 A, 25 A, 40 A, 63 A en 100 A (ampère). De ampèrewaarde van het apparaat geeft de nominale stroom aan waarvoor de aardlekschakelaar is ontworpen en vormt samen met de keuze van de uitschakelbare reststroom een van de belangrijkste parameters bij de aankoopbeslissing.

 

Wie fabriceert betrouwbare aardlekschakelaars?

  • Wij hebben uitsluitend hoogwaardige apparaten op voorraad van gerenommeerde fabrikanten als Siemens, ABB Stotz S&J, Doepke, Schneider Electric, maar ook Eaton (Moeller), Jung, Hager en ABL Sursum.

 

Goed om te weten

Bij het kiezen van een aardlekschakelaar moet u rekening houden met de dimensionering. De stroomonderbreker mag nooit kleiner zijn dan de stroomopwaartse zekering, anders wordt hij overbelast.


Overigens: de voorloper van moderne aardlekschakelaars is een Duitse ontwikkeling uit 1903. Het principe van reststroombeveiliging gaat terug op een ontwikkeling van Sigmund Schuckert uit Neurenberg, die een overeenkomstig apparaat liet patenteren onder de naam sommatiestroomkring voor aardfoutdetectie. De technologie werd vervolgens voortdurend verder ontwikkeld en in 1957 presenteerde de Oostenrijker Gottfried Biegelmeier de aardlekschakelaar in zijn huidige vorm.

Welk effect heeft het opladen van een elektrische auto op de aardlekschakelaar?

Normaal gesproken heeft de aanschaf van een elektrische auto geen effect op de stroomonderbreker. Er moet echter voor worden gezorgd dat de bescherming tegen gelijkstroomfouten bij meerfasig laden gewaarborgd is. Een type A stroomonderbreker biedt een dergelijke bescherming niet, maar maakt u zich geen zorgen: Plug-in hybride voertuigen laden doorgaans op enkelfasige basis op en verschillen dus puur technisch gezien nauwelijks van andere huishoudelijke apparaten. Zuivere elektrische auto's die meerfasig kunnen laden, kunnen niet rechtstreeks op de huisspanning worden aangesloten. Hiervoor is ofwel een wallbox ofwel ten minste een mobiele laadkabel met laadcontrole nodig, die vervolgens de verbinding met een conventioneel CEE-wandcontactdoos van 16A of 32A tot stand brengt. In beide gevallen moet de besturingseenheid van de laadtechniek een overeenkomstige geïntegreerde gelijkstroom-foutstroomdetectie hebben (DC-foutbeveiliging). Bij een correcte installatie van de wallbox of CEE-wandcontactdoos of volstaat naast de overeenkomstige installatieautomaat een eenvoudige aardlekschakelaar van het type A.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus veiligheidsschakelaars en zekeringen > aardlekschakelaar vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aardlekschakelaar
  • Adapterstekker
  • Differentiële stroom
  • Elektrisch laadstation
  • Hoofd aardlekschakelaar
  • Op rails gemonteerde apparaten
  • Persoonlijke beschermingsmachine
  • RCCBReststroomapparaatA
  • RCCBReststroomapparaatB
  • RCCBReststroomapparaatF
  • Reststroom
  • Reststroomadapter
  • Tussenschakelaar:
  • Veiligheid schakelaar
  • Warmtepompsystemen
  • Zekering


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Aardlekschakelaar:

  • ABB
  • Bachmann
  • Berker
  • Doepke
  • Eaton
  • Gewiss
  • Gira
  • GSAB
  • Hager
  • Legrand Bticino
  • Rockwell
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Stiebel Eltron


 
Waarom mag u nooit zonder aardlekschakelaar in uw installaties? En hoe vindt u het juiste apparaat met de beste prijs-prestatieverhouding? Interessante informatie over de functie en het gebruik is... meer ontdekken »
Venster sluiten
Aardlekschakelaars zorgen voor veiligheid

Waarom mag u nooit zonder aardlekschakelaar in uw installaties? En hoe vindt u het juiste apparaat met de beste prijs-prestatieverhouding? Interessante informatie over de functie en het gebruik is te vinden op deze pagina.

 


Opmerking:

Omgaan met elektrische stroom is altijd gevaarlijk. Laat elektrische installaties altijd uitvoeren door een gespecialiseerd elektriciensbedrijf.


 

Als u zich als leek niet zeker bent, investeer dan zeker in professionele ondersteuning. Zo krijgt u een goed werkende installatie en kunt u eventueel terugvallen op de garantie van de installateur.

Wat is een aardlekschakelaar?

Aardlekschakelaars, ook wel differentieelstroomschakelaars genoemd, hebben de officiële benaming RCCB-aardlekschakelaar. Dit is een afkorting voor 'Residual Current operated Circuit-Breaker' en de apparaten behoren tot de hogere groep van 'Residual Current Devices' (RCD), ofwel aardlekbeveiligingen. Aardlekschakelaars voorkomen gevaarlijk hoge reststromen naar de aarde en helpen zo levensgevaarlijke elektrische ongevallen in laagspanningsnetten te voorkomen. Deze worden stroomopwaarts van de overstroombeveiligingen in stroomverdelers aangesloten.

Bij eibabo® vindt u een grote keuze aan aardlekschakelaars en andere beveiligingen zoals aardlekbeveiligingsadapters, aardlekbeveiligingsstekkers, automaten en persoonsbeveiligingen.

Is een differentieelschakelaar en een aardlekschakelaar hetzelfde?

In de Duitse spreektaal spreekt men nog heel vaak van de 'FI-schakelaar'. De 'F' staat voor fout en de 'I' voor het formule-symbool van de stroomsterkte. Dus uiteindelijk is het gewoon een andere naam voor hetzelfde apparaat.

Beeldbron: eibabo®, Eaton PXF-25/2/003-A aardlekschakelaarAfbeelding: Eaton PXF-25/2/003-A aardlekschakelaar

Hoe werkt een aardlekschakelaar?

Het apparaat bouwt een magnetisch veld op rond de inkomende stromen. Dit wordt geneutraliseerd door de stromen die terugstromen. Bij storingsvrij normaal bedrijf zorgt dit voor een evenwicht tussen de energieën in het systeem, waardoor een relais de stroom ongehinderd kan laten lopen. Een foutstroom leidt tot een onbalans, waardoor de spanning op het relais daalt en zijn hulpcontacten het circuit verbreken. Daardoor schakelt de schakelaar het systeem binnen tienden van een seconde uit zonder hulpvoeding.

Is het gebruik van een aardlekschakelaar verplicht?

Dat hangt er helemaal vanaf in welk land u bent. Voor elk geval zijn er nationale voorschriften. In het Verenigd Koninkrijk worden momenteel nog de eenvoudigere en kleinere elektronische aardlekschakelaars gebruikt. In principe is het gebruik van deze inrichtingen echter in veel landen verplicht voor nieuwe installaties, moderniseringen of ingrijpende veranderingen voor particuliere huishoudens, commerciële eenheden en industriële installaties, naast de geïnstalleerde overstroombeveiligingen.

In Duitsland geldt dit bijvoorbeeld voor stopcontacten tot 32 A en verlichtingscircuits in woningen, maar ook voor commercieel gebruikte gebouwen, scholen en opleidingscentra, baden en zwembaden en brandgevaarlijke bedrijfsterreinen en -installaties.

 


Opmerking:

Oude installaties die ten tijde van hun bouw aan de geldende normen voldeden, krijgen in het algemeen een historische status.


 

U mag deze blijven exploiteren, onderhouden en repareren, maar u mag ze niet fundamenteel uitbreiden of wijzigen.

Ik heb zekeringen. Kan ik dan afzien van de aardlekschakelaar?

Afgezien van het feit dat aardlekschakelaars noodzakelijk zijn voor de technische goedkeuring van de installatie, vervullen zij een andere taak dan gewone zekeringen en kunnen zij niet worden weggelaten. Normale huiszekeringen worden ook installatieautomaten genoemd. Hun functie kan hieruit al worden afgeleid. Ze beschermen elektriciteitsleidingen tegen kortsluiting. Zij onderbreken ook het stroomcircuit bij hogere stromen en dreigende overbelasting. Dit voorkomt bijvoorbeeld kabelbranden.

Aardlekschakelaars daarentegen hebben als voornaamste taak mensen te beschermen en zo snel mogelijk uit te schakelen als mensen bijvoorbeeld het beschadigde deel van een stroomvoerende leiding aanraken. Want dat kan levensgevaarlijk zijn. De schakelaar wordt echter ook gebruikt voor brandbeveiliging. Kleine foutstromen die een normale huiszekering niet doen doorslaan, worden voorkomen.

Welk type aardlekschakelaar is het juiste voor eindgebruikers?

Er zijn zeer verschillende modellen op de markt, elk met eigen kenmerken. In principe wordt onderscheid gemaakt tussen de types A, A-EV, AC, B, B+, F en S. Type A is de meest gebruikelijke variant voor gebruik in klassieke huishoudens, in de handel, in openbare voorzieningen, functionele gebouwen en industriële installaties. Dit is een pulsstroomgevoelige schakelaar die wisselstromen en pulserende gelijkfoutstromen detecteert. De waarde waarbij de schakelaar moet uitschakelen is 30 mA (milliampère) bij normaal gebruik. De installatie van een schakelaar met een nominale reststroom van 30 mA is dus noodzakelijk.

Nominale stroom en nominale reststroom - wat is het verschil?

Beide kengetallen zijn bepalend voor de keuze van de juiste beveiligingsschakelaar. De nominale stroom is de maximale spanning die per fasegeleider via de aardlekschakelaar kan worden geleid. De nominale reststroom geeft het maximaal gemeten verschil aan tussen inkomende en uitgaande stromen voordat een aardlekschakelaar uiterlijk moet doorslaan.

Montage

Een aardlekschakelaar wordt gewoonlijk geïnstalleerd in de meterkast / elektrische verdeelkast. De positie is direct achter de elektriciteitsmeter en voor de klassieke stroomonderbrekers.


De schakelaar detecteert dus alle circuits van een systeem, ongeacht of deze zich binnen of buiten een gebouw bevinden. Het verdient echter aanbeveling om, afhankelijk van het gebruik, meerdere afzonderlijke aardlekschakelaars en zekeringen te gebruiken. In veel landen en regio's is het zelfs verplicht om speciale zones uit te rusten met een eigen aardlekschakelaar.

Interessante feiten - kort en krachtig

Zijn er aanvullende beschermingsmaatregelen mogelijk?

  • Als u het beschermingsniveau van uw elektrische installatie verder wilt verhogen, kunt u wandcontactdozen of stekkerdozen uitrusten met een aardlekschakelaar met een nominale aardlekstroom van 10mA tot 30mA.

 

Welke extra bescherming bieden aardlekschakelaars?

  • De bijzondere kenmerken van aardlekschakelaars omvatten persoonlijke bescherming tegen levensgevaarlijke stromen en bescherming tegen brand die bijvoorbeeld door aardlekstromen kan worden veroorzaakt.

 

Hoe werken aardlekschakelaars?

  • Door de lage uitschakelstromen van 10mA tot 500mA leidt het gebruik van aardlekschakelaars niet tot zulke hoge stromen op de plaats van het defect.

 

Zijn er verschillen in de prestaties van aardlekschakelaars?

  • U kunt de apparaten hier in de winkel in verschillende versies krijgen: 16 A, 25 A, 40 A, 63 A en 100 A (ampère). De ampèrewaarde van het apparaat geeft de nominale stroom aan waarvoor de aardlekschakelaar is ontworpen en vormt samen met de keuze van de uitschakelbare reststroom een van de belangrijkste parameters bij de aankoopbeslissing.

 

Wie fabriceert betrouwbare aardlekschakelaars?

  • Wij hebben uitsluitend hoogwaardige apparaten op voorraad van gerenommeerde fabrikanten als Siemens, ABB Stotz S&J, Doepke, Schneider Electric, maar ook Eaton (Moeller), Jung, Hager en ABL Sursum.

 

Goed om te weten

Bij het kiezen van een aardlekschakelaar moet u rekening houden met de dimensionering. De stroomonderbreker mag nooit kleiner zijn dan de stroomopwaartse zekering, anders wordt hij overbelast.


Overigens: de voorloper van moderne aardlekschakelaars is een Duitse ontwikkeling uit 1903. Het principe van reststroombeveiliging gaat terug op een ontwikkeling van Sigmund Schuckert uit Neurenberg, die een overeenkomstig apparaat liet patenteren onder de naam sommatiestroomkring voor aardfoutdetectie. De technologie werd vervolgens voortdurend verder ontwikkeld en in 1957 presenteerde de Oostenrijker Gottfried Biegelmeier de aardlekschakelaar in zijn huidige vorm.

Welk effect heeft het opladen van een elektrische auto op de aardlekschakelaar?

Normaal gesproken heeft de aanschaf van een elektrische auto geen effect op de stroomonderbreker. Er moet echter voor worden gezorgd dat de bescherming tegen gelijkstroomfouten bij meerfasig laden gewaarborgd is. Een type A stroomonderbreker biedt een dergelijke bescherming niet, maar maakt u zich geen zorgen: Plug-in hybride voertuigen laden doorgaans op enkelfasige basis op en verschillen dus puur technisch gezien nauwelijks van andere huishoudelijke apparaten. Zuivere elektrische auto's die meerfasig kunnen laden, kunnen niet rechtstreeks op de huisspanning worden aangesloten. Hiervoor is ofwel een wallbox ofwel ten minste een mobiele laadkabel met laadcontrole nodig, die vervolgens de verbinding met een conventioneel CEE-wandcontactdoos van 16A of 32A tot stand brengt. In beide gevallen moet de besturingseenheid van de laadtechniek een overeenkomstige geïntegreerde gelijkstroom-foutstroomdetectie hebben (DC-foutbeveiliging). Bij een correcte installatie van de wallbox of CEE-wandcontactdoos of volstaat naast de overeenkomstige installatieautomaat een eenvoudige aardlekschakelaar van het type A.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus veiligheidsschakelaars en zekeringen > aardlekschakelaar vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aardlekschakelaar
  • Adapterstekker
  • Differentiële stroom
  • Elektrisch laadstation
  • Hoofd aardlekschakelaar
  • Op rails gemonteerde apparaten
  • Persoonlijke beschermingsmachine
  • RCCBReststroomapparaatA
  • RCCBReststroomapparaatB
  • RCCBReststroomapparaatF
  • Reststroom
  • Reststroomadapter
  • Tussenschakelaar:
  • Veiligheid schakelaar
  • Warmtepompsystemen
  • Zekering


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Aardlekschakelaar:

  • ABB
  • Bachmann
  • Berker
  • Doepke
  • Eaton
  • Gewiss
  • Gira
  • GSAB
  • Hager
  • Legrand Bticino
  • Rockwell
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Stiebel Eltron
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 93
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
Eaton - PXF-40/4/003-A - Aardlekschakelaar 40A, 4-polig, 30mA PXF-40/4/003-A
€ 30,25 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 151,25 RRP***)
Aardlekschakelaar 40A, 4-polig, 30mA
Eaton
| PXF-40/4/003-A
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Hager - CDA440D - Aardlekschakelaar 4-polig, 40A/30mA CDA440D
€ 50,59 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 145,32 RRP***)
Aardlekschakelaar 4-polig, 40A/30mA
Hager
| CDA440D
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Retour
3D
Eaton - PXF-40/4/003-A - Fehlerstrom-Schutzschalter 40A, 4polig, 30mA PXF-40/4/003-A
€ 25,71 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 151,25 RRP***)
Aardlekschakelaar 40A, 4-polig, 30mA
Eaton
| PXF-40/4/003-A
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - A9Z21440 - Aardlekschakelaar, 4-polig, 40A 30mA type A - Residuele stroomonderbreker 4-polig 40 / 0,03A A9Z2...
€ 32,26 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 153,67 RRP***)
Aardlekschakelaar, 4-polig, 40A 30mA type A - Residuele stroomonderbreker 4-polig 40 / 0,03A
Schneider Electric
| A9Z21440
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Doepke - DFS4 040-4/0,03-A EV - Aardlekschakelaar DFS4 040-4/0,03-A EV
€ 347,37 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 503,48 RRP***)
Aardlekschakelaar
Doepke
| DFS4 040-4/0,03-A EV
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
ABB - F204A-40/0,03 - Aardlekschakelaar per M Compact F204A-40/0,03
€ 38,71 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 151,25 RRP***)
Aardlekschakelaar per M Compact
ABB
| F204A-40/0,03
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
ABB - F202A-40/0,03 - Aardlekschakelaar per M Compact - Overblijvende stroomonderbreker 2-polig 40 / 0,03A F202A-40/0,03
€ 35,99 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 129,47 RRP***)
Aardlekschakelaar per M Compact - Overblijvende stroomonderbreker 2-polig 40 / 0,03A
ABB
| F202A-40/0,03
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - A9Z51440 - Aardlekschakelaar 4P 40A 30mA - Reststroomonderbreker 4-p A9Z51440
€ 300,21 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.006,72 RRP***)
Aardlekschakelaar 4P 40A 30mA - Reststroomonderbreker 4-p
Schneider Electric
| A9Z51440
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - A9Z61440 - Aardlekschakelaar 4P 40A 30mA A9Z61440
€ 332,34 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 1.254,77 RRP***)
Aardlekschakelaar 4P 40A 30mA
Schneider Electric
| A9Z61440
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - R9R22240 - Aardlekschakelaar 1P+N,40A,30mA - Reststroomonderbreker 2-p R9R22240
€ 24,04 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 126,45 RRP***)
Aardlekschakelaar 1P+N,40A,30mA - Reststroomonderbreker 2-p
Schneider Electric
| R9R22240
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Schneider Electric - R9R22440 - Aardlekschakelaar 3P+N,40A,30mA - Reststroomonderbreker 4-p R9R22440
€ 26,46 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 146,41 RRP***)
Aardlekschakelaar 3P+N,40A,30mA - Reststroomonderbreker 4-p
Schneider Electric
| R9R22440
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Eaton - PXF-40/4/003-B - FI-schakelaar 40A, 4p, 30mA, type B - Aardlekschakelaar 4-p PXF-40/4/003-B
€ 340,58 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 694,54 RRP***)
FI-schakelaar 40A, 4p, 30mA, type B - Aardlekschakelaar 4-p
Eaton
| PXF-40/4/003-B
stuk(s)
Op het verlanglijstje
1 van 93
Door u bekeken