Mantelleiding

Wist u dat er in uw huis verschillende soorten buizen worden gebruikt? Wij maken onder meer onderscheid tussen elektrische kabels naargelang zij starre of beweegbare installatiedraden hebben. Lees hier wanneer welke types worden gebruikt en waar u op moet letten bij het kiezen van mantelleidingen.

Hoe zijn flexibele leidingen opgebouwd?

De geleidende kern van een flexibele kabel bestaat niet uit een massieve (monolithische) draad, maar uit vele in elkaar gedraaide draden. Deze draden vormen een geïsoleerde kern, de zogenaamde geslagen draad. Afhankelijk van het doel van het product kunnen verschillende van deze kernen in een verdere mantel worden gebundeld om een kabel te vormen. De belangrijkste selectiecriteria voor een dergelijk product zijn:

  • Het aantal geïsoleerde kernen in de mantel van een kabel (dit kunnen enkele tientallen zijn)
  • De kleur en plaatsing van de aders in de mantel van een kabel (zie twisted pair kabel)
  • De doorsnede van de respectievelijke kernen
  • Het type en de constructie van de isolatie en de mantel

 

Het aantal en de doorsnede van de kernen bepaalt het totale vermogen van de stroom die veilig kan worden doorgelaten. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een buis en wordt door de fabrikant op gezette tijden op de buitenste isolatie aangegeven. Wij adviseren kwaliteitsproducten van bekende fabrikanten te gebruiken. Bij goedkope merkloze artikelen kunnen zich toleranties voordoen die meestal ten koste gaan van de doorsnede en dus de prestaties van de kabel aantasten. Er zijn ook verschillen in de vorm van de draden of kabels. Meestal komen we de ronde vorm tegen, maar bij sommige varianten kan de buitenvorm bijvoorbeeld ook plat zijn. Dit beïnvloedt de buitendiameter en de mogelijke toepassingen.

Het type en de constructie van de isolatie en de mantel

Een op de toepassing afgestemde isolatie is het belangrijkste veiligheidskenmerk van een elektrische kabel. Hun belangrijkste taak is:

  • Bescherm personen tegen contact met de stroom voerende kern
  • Bescherm de leiding tegen mechanische schade
  • Zorgen voor een correcte stroomtoevoer zonder externe interferentie
  • De omgeving afschermen van interferentie door de leiding

 

In een leiding wordt elke kern afzonderlijk geïsoleerd. Dit voorkomt contact tussen de elektrische geleiders in de aders en biedt bescherming tegen mechanische schade. Een andere buitenmantel houdt alle componenten van de kabel bijeen en beschermt bovendien de binnenisolatie tegen uitdroging, hoge vochtigheid en andere invloeden. Afhankelijk van de plaats van gebruik en het doel van een kabel worden voor de isolatie verschillende materialen gebruikt. Deze moeten overeenkomen met de verwachte mechanische, chemische en thermische invloeden. Er moet ook rekening worden gehouden met de UV-straling van de zon. Op het gebied van klassieke huishoudelijke elektronica worden daarom de volgende materialen het meest gebruikt:

  • PVC - goedkoop, flexibel, weinig slijtage, onbrandbaar en bestand tegen diverse chemische verbindingen, niet geschikt voor hoge en zeer lage temperaturen
  • Rubber - bijzonder flexibel, geschikt voor gemiddelde tot moeilijke bedrijfsomstandigheden, bestand tegen lage temperaturen
  • PE - bestand tegen chemische verbindingen, druk en lage temperaturen
  • Silicone - bijzonder betrouwbaar bij hoge temperaturen tot ca. 200 °C, geringe mechanische belastbaarheid
  • PUR - hoge oliebestendigheid en slijtvastheid

 

Immissie en emissie

Stroomvoerende draden genereren magnetische velden. De immissiebescherming beschermt de gegevens die door de installatiedraad stromen tegen elektromagnetische invloeden van buitenaf. De emissiebescherming voorkomt de emissie van elektromagnetische stoorsignalen via de lijn.


De buitenmantel kan uit andere elementen bestaan:

  • Afscherming van metaalfolie of metaalgaas als barrière tegen immissie en emissie. Deze omvatten voornamelijk foutstromen, radiogolven, EM-velden of straling die de transmissie van signalen in datalijnen beïnvloeden.
  • Bepantsering als maximale bescherming van de kabel tegen mechanische schade.
  • Hoes van (geïmpregneerd) katoen of zijde ter bescherming tegen mechanische beschadiging, rot of voor decoratieve doeleinden.

 

Bron: eibabo®, Diverse flexibele leidingenAfbeelding: Diverse flexibele leidingen

Wat onderscheidt mantelleidingen van stijve kabels?

Kabels met stijve geleiders worden gebruikt voor vaste installatie in huishoudelijke installaties. Kabels met flexibele leidingen worden gebruikt wanneer u beweegbare verbruikers wilt aansluiten. Bewegende verbruikers zijn bijvoorbeeld vloerlampen, koffiezetapparaten, radio's of haardrogers. Maar waarom is dat?

Voordelen en nadelen van flexibele meeraderige kabels:

  • Hoge elasticiteit en flexibiliteit
  • Kleine stroomverliezen
  • Hoogwaardig circuit
  • Betrouwbaarheid
  • Slechte prestaties in HF-netwerken
  • Hoge prijs

 

Met name de hogere prijs en de complexere productie van verbindingen (bijvoorbeeld door noodzakelijke kabelschoenen) staan het gebruik van flexibele kabels voor alle gebieden van de elektrische installatie in de weg. In vergelijking hebben de vaste ladders op deze punten de volgende voor- en nadelen:

  • Goedkoper
  • Gebruik in HF-netwerken
  • Vereenvoudigde installatie
  • Eenvoudige verbinding
  • Hoge stijfheid, weinig flexibel, moeilijk hanteerbaar

 

Bij vaste installaties bespaart u geld met stevige ladders. Voor dagelijks mobiel gebruik op elektrische apparaten, uitbreidingen of verdelers is het hanteren van starre kabels echter te omslachtig.

Buigzaamheid van flexibele leidingen

Het aantal kernen en de diameter van de draden in een kern bepalen de flexibiliteit van de kern van een kabel. De norm DIN EN 60228 (VDE 0295) beschrijft vier klassen geleiders: massieve (d.w.z. eenaderige massieve geleiders), geslagen, fijngeslagen en fijngeslagen geleiders. Hoe dunner de draden, hoe gemakkelijker het is om de kabel te buigen.

 


TIP

Enkel- en meervoudige kabels zijn op verschillende manieren flexibel. Tijdens het gebruik mogen deze niet te veel worden gebogen, zodat de kern niet wordt beschadigd.


 

De vuistregel voor massieve geleiders is: de minimale buigstraal mag niet kleiner zijn dan vier tot vijf maal de diameter van de leiding inclusief de mantel. Een kabel met een buitendiameter van 11 mm mag daarom niet worden gebogen onder een straal van ongeveer 50 mm. Flexibele geleiders zijn flexibeler dan massieve geleiders. De buigradius mag niet kleiner zijn dan driemaal de kabeldiameter.

Wat is een twisted pair draad?

Informatiesystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven. Telecommunicatie, het wereldwijde internet en televisie maken deel uit van ons dagelijks leven. Een van de belangrijkste onderdelen van dergelijke netwerken is de twisted pair-kabel. Dit is een kabel die bestaat uit vier of acht koperdraden. De kernen van de twisted pair kabels worden aangeboden massief of als een streng. Het bijzondere is dat de kernen weer paarsgewijs in elkaar gedraaid zijn. Afscherming verhoogt de bescherming van de lijn tegen elektromagnetische interferentie. Twisted pair-kabels zijn voornamelijk bedoeld voor de overdracht van digitale informatie in Ethernet-netwerken. Twisted pair kabels. Het toepassingsgebied omvat niet alleen particuliere woningen en appartementsgebouwen, maar ook commerciële kantoren en industriële installaties, alsmede openbare voorzieningen zoals scholen en ziekenhuizen.

Wat is de betekenis van de draadkleuren in mantelleidingen?

Als u een typische mantelleiding bekijkt, zult u daarin kernen in verschillende kleuren ontdekken. In Duitsland zijn deze meestal zwart, bruin, blauw, grijs en groen-geel. Om de afzonderlijke installatiedraden correct te kunnen gebruiken, moet u de betekenis van de kleurcodering kennen. Dit is belangrijk zodat anderen kunnen vertrouwen op de juiste toewijzing van kleuren tijdens reparaties, inspecties of veranderingen. Installateurs leiden hieruit de functie van de afzonderlijke kernen af. Informatie over het aantal kernen en hun diameter is op de mantel gedrukt. Voor de kleuren van de aders in Duitsland en de EU gelden de volgende regels: De basiskleuren zijn bruin, blauw en groen-geel. Daarnaast zijn er de uitgebreide basiskleuren zwart en grijs. Alternatieve kleuren zijn wit, oranje, rood en paars.

Opmerking

Afhankelijk van de fabrikant, het land en het type kabel zijn er sterke verschillen in de kleuren van de kernisolatie. Gebruik de standaard die in uw land van toepassing is.


Dit geldt voor Duitsland en grote delen van Europa: De bruine draad is de fase 'L1' en wordt altijd gebruikt als de stroomvoerende draad naar het toestel. De blauwe draad is de neutrale 'N' en voert de stroom terug naar de bron. De groen-gele draad dient voor de aarding. Dit wordt de aardleiding 'PE' genoemd. De uitgebreide basiskleuren zwart en grijs worden gebruikt wanneer het een installatie met draaistroom betreft. De zwarte installatiedraad staat voor fase 'L2', de grijze voor fase 'L3'. De alternatieve kleuren wit, oranje, rood en violet worden gebruikt als aanvulling op bepaalde installaties.

Op welke doorsnede moet ik letten bij mantelleidingen?

Mantelleidingen met gevlochten koperdraad voor normaal huishoudelijk gebruik beginnen bij een standaard doorsnede van 0,5 mm². De afmetingen 0,75 mm², 1,5 mm² en 2,5 mm² worden veel gebruikt. Welke doorsnede u nodig hebt, hangt af van talrijke omstandigheden. Deze omvatten:

  • Het type stroom (gelijkstroom, wisselstroom)
  • het niveau van de bedrijfsspanning
  • De stroomsterkte
  • De lengte van de leiding
  • De wijze van leggen
  • Het spanningsval
  • de fasehoek

 

Deze parameters resulteren in een formule die kan worden gebruikt om een lijndoorsnede te berekenen. Vanwege de vele variabelen geven wij om veiligheidsredenen op dit moment geen algemene aanbeveling voor het gebruik van bepaalde dwarsdoorsneden.

Blader maar eens door ons grote eibabo® assortiment. Hier vindt u flexibele PVC-slangleidingen, siliconenleidingen, rubberleidingen of zelfs PUR-leidingen tegen bijzonder gunstige prijzen.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus kabels / Leidingen niet geconfectioneerd > voedingskabel < 1 kV, voor beweegbare toepassingen vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Apparaat verbindingskabel
  • Externe lijn
  • Fabrieksbouw
  • Grondbrug
  • Industriële elektronica lijn
  • Kabelhaspel
  • Kunststof industrie lijn
  • Laagspanningskabel
  • Laagspanningslijn
  • Meetlijn:
  • Meetsysteem
  • Meettechnologie
  • Middenspanningskabel
  • Motor aansluitkabel
  • Onderwaterlijn
  • Robot lijn
  • Rubberen kabel
  • Rubberen lijn
  • Servolijn:
  • Signaallijn:
  • Siliconen slangleiding
  • Sleepketting kabel
  • Spiraalkabel
  • Stroomdistributiekabel:
  • Stroomkabel
  • Stuurkabel
  • Verbindingslijn
  • Zekeringkast


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Mantelleiding:

  • ABB
  • Bachmann
  • Barthelme
  • Comelit Group
  • Diverse
  • Eaton
  • Elspro
  • Faber Kabel
  • Glen
  • Hager
  • Harting
  • Helukabel
  • Igus
  • Lapp
  • Lappkabel
  • Leoni Studer
  • Lütze
  • Murrelektronik
  • Pepperl + Fuchs
  • Phoenix
  • Pilz
  • Scharnberger+Has.
  • Walther
  • Warema
  • Weidmüller
  • Wieland


 
Wist u dat er in uw huis verschillende soorten buizen worden gebruikt? Wij maken onder meer onderscheid tussen elektrische kabels naargelang zij starre of beweegbare installatiedraden hebben. Lees... meer ontdekken »
Venster sluiten
Mantelleidingen - Een kleine leidraad

Wist u dat er in uw huis verschillende soorten buizen worden gebruikt? Wij maken onder meer onderscheid tussen elektrische kabels naargelang zij starre of beweegbare installatiedraden hebben. Lees hier wanneer welke types worden gebruikt en waar u op moet letten bij het kiezen van mantelleidingen.

Hoe zijn flexibele leidingen opgebouwd?

De geleidende kern van een flexibele kabel bestaat niet uit een massieve (monolithische) draad, maar uit vele in elkaar gedraaide draden. Deze draden vormen een geïsoleerde kern, de zogenaamde geslagen draad. Afhankelijk van het doel van het product kunnen verschillende van deze kernen in een verdere mantel worden gebundeld om een kabel te vormen. De belangrijkste selectiecriteria voor een dergelijk product zijn:

  • Het aantal geïsoleerde kernen in de mantel van een kabel (dit kunnen enkele tientallen zijn)
  • De kleur en plaatsing van de aders in de mantel van een kabel (zie twisted pair kabel)
  • De doorsnede van de respectievelijke kernen
  • Het type en de constructie van de isolatie en de mantel

 

Het aantal en de doorsnede van de kernen bepaalt het totale vermogen van de stroom die veilig kan worden doorgelaten. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een buis en wordt door de fabrikant op gezette tijden op de buitenste isolatie aangegeven. Wij adviseren kwaliteitsproducten van bekende fabrikanten te gebruiken. Bij goedkope merkloze artikelen kunnen zich toleranties voordoen die meestal ten koste gaan van de doorsnede en dus de prestaties van de kabel aantasten. Er zijn ook verschillen in de vorm van de draden of kabels. Meestal komen we de ronde vorm tegen, maar bij sommige varianten kan de buitenvorm bijvoorbeeld ook plat zijn. Dit beïnvloedt de buitendiameter en de mogelijke toepassingen.

Het type en de constructie van de isolatie en de mantel

Een op de toepassing afgestemde isolatie is het belangrijkste veiligheidskenmerk van een elektrische kabel. Hun belangrijkste taak is:

  • Bescherm personen tegen contact met de stroom voerende kern
  • Bescherm de leiding tegen mechanische schade
  • Zorgen voor een correcte stroomtoevoer zonder externe interferentie
  • De omgeving afschermen van interferentie door de leiding

 

In een leiding wordt elke kern afzonderlijk geïsoleerd. Dit voorkomt contact tussen de elektrische geleiders in de aders en biedt bescherming tegen mechanische schade. Een andere buitenmantel houdt alle componenten van de kabel bijeen en beschermt bovendien de binnenisolatie tegen uitdroging, hoge vochtigheid en andere invloeden. Afhankelijk van de plaats van gebruik en het doel van een kabel worden voor de isolatie verschillende materialen gebruikt. Deze moeten overeenkomen met de verwachte mechanische, chemische en thermische invloeden. Er moet ook rekening worden gehouden met de UV-straling van de zon. Op het gebied van klassieke huishoudelijke elektronica worden daarom de volgende materialen het meest gebruikt:

  • PVC - goedkoop, flexibel, weinig slijtage, onbrandbaar en bestand tegen diverse chemische verbindingen, niet geschikt voor hoge en zeer lage temperaturen
  • Rubber - bijzonder flexibel, geschikt voor gemiddelde tot moeilijke bedrijfsomstandigheden, bestand tegen lage temperaturen
  • PE - bestand tegen chemische verbindingen, druk en lage temperaturen
  • Silicone - bijzonder betrouwbaar bij hoge temperaturen tot ca. 200 °C, geringe mechanische belastbaarheid
  • PUR - hoge oliebestendigheid en slijtvastheid

 

Immissie en emissie

Stroomvoerende draden genereren magnetische velden. De immissiebescherming beschermt de gegevens die door de installatiedraad stromen tegen elektromagnetische invloeden van buitenaf. De emissiebescherming voorkomt de emissie van elektromagnetische stoorsignalen via de lijn.


De buitenmantel kan uit andere elementen bestaan:

  • Afscherming van metaalfolie of metaalgaas als barrière tegen immissie en emissie. Deze omvatten voornamelijk foutstromen, radiogolven, EM-velden of straling die de transmissie van signalen in datalijnen beïnvloeden.
  • Bepantsering als maximale bescherming van de kabel tegen mechanische schade.
  • Hoes van (geïmpregneerd) katoen of zijde ter bescherming tegen mechanische beschadiging, rot of voor decoratieve doeleinden.

 

Bron: eibabo®, Diverse flexibele leidingenAfbeelding: Diverse flexibele leidingen

Wat onderscheidt mantelleidingen van stijve kabels?

Kabels met stijve geleiders worden gebruikt voor vaste installatie in huishoudelijke installaties. Kabels met flexibele leidingen worden gebruikt wanneer u beweegbare verbruikers wilt aansluiten. Bewegende verbruikers zijn bijvoorbeeld vloerlampen, koffiezetapparaten, radio's of haardrogers. Maar waarom is dat?

Voordelen en nadelen van flexibele meeraderige kabels:

  • Hoge elasticiteit en flexibiliteit
  • Kleine stroomverliezen
  • Hoogwaardig circuit
  • Betrouwbaarheid
  • Slechte prestaties in HF-netwerken
  • Hoge prijs

 

Met name de hogere prijs en de complexere productie van verbindingen (bijvoorbeeld door noodzakelijke kabelschoenen) staan het gebruik van flexibele kabels voor alle gebieden van de elektrische installatie in de weg. In vergelijking hebben de vaste ladders op deze punten de volgende voor- en nadelen:

  • Goedkoper
  • Gebruik in HF-netwerken
  • Vereenvoudigde installatie
  • Eenvoudige verbinding
  • Hoge stijfheid, weinig flexibel, moeilijk hanteerbaar

 

Bij vaste installaties bespaart u geld met stevige ladders. Voor dagelijks mobiel gebruik op elektrische apparaten, uitbreidingen of verdelers is het hanteren van starre kabels echter te omslachtig.

Buigzaamheid van flexibele leidingen

Het aantal kernen en de diameter van de draden in een kern bepalen de flexibiliteit van de kern van een kabel. De norm DIN EN 60228 (VDE 0295) beschrijft vier klassen geleiders: massieve (d.w.z. eenaderige massieve geleiders), geslagen, fijngeslagen en fijngeslagen geleiders. Hoe dunner de draden, hoe gemakkelijker het is om de kabel te buigen.

 


TIP

Enkel- en meervoudige kabels zijn op verschillende manieren flexibel. Tijdens het gebruik mogen deze niet te veel worden gebogen, zodat de kern niet wordt beschadigd.


 

De vuistregel voor massieve geleiders is: de minimale buigstraal mag niet kleiner zijn dan vier tot vijf maal de diameter van de leiding inclusief de mantel. Een kabel met een buitendiameter van 11 mm mag daarom niet worden gebogen onder een straal van ongeveer 50 mm. Flexibele geleiders zijn flexibeler dan massieve geleiders. De buigradius mag niet kleiner zijn dan driemaal de kabeldiameter.

Wat is een twisted pair draad?

Informatiesystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven. Telecommunicatie, het wereldwijde internet en televisie maken deel uit van ons dagelijks leven. Een van de belangrijkste onderdelen van dergelijke netwerken is de twisted pair-kabel. Dit is een kabel die bestaat uit vier of acht koperdraden. De kernen van de twisted pair kabels worden aangeboden massief of als een streng. Het bijzondere is dat de kernen weer paarsgewijs in elkaar gedraaid zijn. Afscherming verhoogt de bescherming van de lijn tegen elektromagnetische interferentie. Twisted pair-kabels zijn voornamelijk bedoeld voor de overdracht van digitale informatie in Ethernet-netwerken. Twisted pair kabels. Het toepassingsgebied omvat niet alleen particuliere woningen en appartementsgebouwen, maar ook commerciële kantoren en industriële installaties, alsmede openbare voorzieningen zoals scholen en ziekenhuizen.

Wat is de betekenis van de draadkleuren in mantelleidingen?

Als u een typische mantelleiding bekijkt, zult u daarin kernen in verschillende kleuren ontdekken. In Duitsland zijn deze meestal zwart, bruin, blauw, grijs en groen-geel. Om de afzonderlijke installatiedraden correct te kunnen gebruiken, moet u de betekenis van de kleurcodering kennen. Dit is belangrijk zodat anderen kunnen vertrouwen op de juiste toewijzing van kleuren tijdens reparaties, inspecties of veranderingen. Installateurs leiden hieruit de functie van de afzonderlijke kernen af. Informatie over het aantal kernen en hun diameter is op de mantel gedrukt. Voor de kleuren van de aders in Duitsland en de EU gelden de volgende regels: De basiskleuren zijn bruin, blauw en groen-geel. Daarnaast zijn er de uitgebreide basiskleuren zwart en grijs. Alternatieve kleuren zijn wit, oranje, rood en paars.

Opmerking

Afhankelijk van de fabrikant, het land en het type kabel zijn er sterke verschillen in de kleuren van de kernisolatie. Gebruik de standaard die in uw land van toepassing is.


Dit geldt voor Duitsland en grote delen van Europa: De bruine draad is de fase 'L1' en wordt altijd gebruikt als de stroomvoerende draad naar het toestel. De blauwe draad is de neutrale 'N' en voert de stroom terug naar de bron. De groen-gele draad dient voor de aarding. Dit wordt de aardleiding 'PE' genoemd. De uitgebreide basiskleuren zwart en grijs worden gebruikt wanneer het een installatie met draaistroom betreft. De zwarte installatiedraad staat voor fase 'L2', de grijze voor fase 'L3'. De alternatieve kleuren wit, oranje, rood en violet worden gebruikt als aanvulling op bepaalde installaties.

Op welke doorsnede moet ik letten bij mantelleidingen?

Mantelleidingen met gevlochten koperdraad voor normaal huishoudelijk gebruik beginnen bij een standaard doorsnede van 0,5 mm². De afmetingen 0,75 mm², 1,5 mm² en 2,5 mm² worden veel gebruikt. Welke doorsnede u nodig hebt, hangt af van talrijke omstandigheden. Deze omvatten:

  • Het type stroom (gelijkstroom, wisselstroom)
  • het niveau van de bedrijfsspanning
  • De stroomsterkte
  • De lengte van de leiding
  • De wijze van leggen
  • Het spanningsval
  • de fasehoek

 

Deze parameters resulteren in een formule die kan worden gebruikt om een lijndoorsnede te berekenen. Vanwege de vele variabelen geven wij om veiligheidsredenen op dit moment geen algemene aanbeveling voor het gebruik van bepaalde dwarsdoorsneden.

Blader maar eens door ons grote eibabo® assortiment. Hier vindt u flexibele PVC-slangleidingen, siliconenleidingen, rubberleidingen of zelfs PUR-leidingen tegen bijzonder gunstige prijzen.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus kabels / Leidingen niet geconfectioneerd > voedingskabel < 1 kV, voor beweegbare toepassingen vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Apparaat verbindingskabel
  • Externe lijn
  • Fabrieksbouw
  • Grondbrug
  • Industriële elektronica lijn
  • Kabelhaspel
  • Kunststof industrie lijn
  • Laagspanningskabel
  • Laagspanningslijn
  • Meetlijn:
  • Meetsysteem
  • Meettechnologie
  • Middenspanningskabel
  • Motor aansluitkabel
  • Onderwaterlijn
  • Robot lijn
  • Rubberen kabel
  • Rubberen lijn
  • Servolijn:
  • Signaallijn:
  • Siliconen slangleiding
  • Sleepketting kabel
  • Spiraalkabel
  • Stroomdistributiekabel:
  • Stroomkabel
  • Stuurkabel
  • Verbindingslijn
  • Zekeringkast


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Mantelleiding:

  • ABB
  • Bachmann
  • Barthelme
  • Comelit Group
  • Diverse
  • Eaton
  • Elspro
  • Faber Kabel
  • Glen
  • Hager
  • Harting
  • Helukabel
  • Igus
  • Lapp
  • Lappkabel
  • Leoni Studer
  • Lütze
  • Murrelektronik
  • Pepperl + Fuchs
  • Phoenix
  • Pilz
  • Scharnberger+Has.
  • Walther
  • Warema
  • Weidmüller
  • Wieland
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 24
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
Diverse - SIHF-OB 2x 0,75 - Siliconen lijnring 50m - Siliconen kabel 2x0,75mm² SIHF-OB 2x 0,75
€ 56,82 incl. btw

*

(Voor 50 meter) plus verzendkosten
Siliconen lijnring 50m - Siliconen kabel 2x0,75mm²
Diverse
| SIHF-OB 2x 0,75
x 50 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - Titanex 3G 1,5 - Rubber kabel H07RN-F ring 100m - Rubberen kabel 3x1,5mm² Titanex 3G 1,5
€ 152,12 incl. btw

*

(Voor 100 meter) plus verzendkosten
Rubber kabel H07RN-F ring 100m - Rubberen kabel 3x1,5mm²
Diverse
| Titanex 3G 1,5
x 100 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - H03VV-F 2x0,75 sw - PVC-slangleiding - PVC-kabel 2x0,75mm² H03VV-F 2x0,75 sw
€ 44,36 incl. btw

*

(Voor 100 meter) plus verzendkosten
PVC-slangleiding - PVC-kabel 2x0,75mm²
Diverse
| H03VV-F 2x0,75 sw
x 100 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - H1Z2Z2-K 4sw - Zonnekabeltrommel 500m - Kabel 1x4mm² H1Z2Z2-K 4sw
€ 454,33 incl. btw

*

Zonnekabeltrommel 500m - Kabel 1x4mm²
Diverse
| H1Z2Z2-K 4sw
x 500 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - H07RN-F 3G 1,5 - Rubber slangleiding ring 50m - Rubberen kabel 3x1,5mm² H07RN-F 3G 1,5
€ 66,84 incl. btw

*

(Voor 50 meter) plus verzendkosten
Rubber slangleiding ring 50m - Rubberen kabel 3x1,5mm²
Diverse
| H07RN-F 3G 1,5
x 50 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - Niedervoltltg.2x1,5 - Laagspanningslijn - Flexibele kabel 2x1,5mm² Niedervoltltg.2x1,5
€ 129,07 incl. btw

*

(Voor 100 meter) plus verzendkosten
Laagspanningslijn - Flexibele kabel 2x1,5mm²
Diverse
| Niedervoltltg.2x1,5
x 100 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - H07RN-F 5G 2,5 - Rubberen slangleidingring 100m - Rubberen kabel 5x2,5mm² H07RN-F 5G 2,5
€ 320,73 incl. btw

*

Rubberen slangleidingring 100m - Rubberen kabel 5x2,5mm²
Diverse
| H07RN-F 5G 2,5
x 100 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
AANBEVOLEN
AANBEVOLEN
Diverse - H07BQ-F 5G 4 - PUR kabelring 50m - PUR-kabel 5x4mm² H07BQ-F 5G 4
€ 364,78 incl. btw

*

PUR kabelring 50m - PUR-kabel 5x4mm²
Diverse
| H07BQ-F 5G 4
x 50 meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - H07RN-F 5G 2,5 - Rubberen slangleiding - Rubberen kabel 5x2,5mm² H07RN-F 5G 2,5
€ 3,21 incl. btw

*

Rubberen slangleiding - Rubberen kabel 5x2,5mm²
Diverse
| H07RN-F 5G 2,5
meter
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
Diverse - Niedervoltltg.2x2,5 - Laagspanningslijn - Flexibele kabel 2x2,5mm² Niedervoltltg.2x2,5
€ 193,76 incl. btw

*

(Voor 100 meter) plus verzendkosten
Laagspanningslijn - Flexibele kabel 2x2,5mm²
Diverse
| Niedervoltltg.2x2,5
x 100 meter
Op het verlanglijstje
1 van 24
Door u bekeken