Brandmelder

Uw gebouw en de mensen en voorwerpen erin zijn zeker belangrijk voor u. Bescherm uw waardevolle spullen door brandmelders te gebruiken. Ontdek hier wat de verschillen zijn tussen brandmelders en waar u op moet letten bij de aankoop. Brandmelders nemen een belangrijke plaats in op het gebied van meldingssystemen. Deze vormen een onmisbaar onderdeel van de beveiliging van particuliere en openbare gebouwen. In sommige gevallen is het verplicht gebouwen uit te rusten met brandmelders.

Wat zijn brandmelders?

Brandmelders zijn technische apparaten of systemen die u waarschuwen voor een noodsituatie. Met dit alarm kunt u actie ondernemen om een brand te blussen en mensen en goederen te beschermen. De apparaten zijn te vinden in particuliere omgevingen, maar ook in commerciële eenheden, kantoorgebouwen, industriële installaties en openbare voorzieningen. De afzonderlijke brandmelders herkennen een gevaar op verschillende manieren. Los daarvan, in geval van brand:

  • Akoestische signalen om de aandacht van mensen in het gebouw te trekken
  • Signalen op afstand die de brandweer rechtstreeks of via een centraal station waarschuwen

 

Een compleet brandmeldsysteem bestaat meestal niet alleen uit de detectoren, maar ook uit een brandmeldcentrale. Deze kan worden ingesteld om automatisch verschillende acties te activeren. Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • De automatische informatie aan de brandweer
  • De activering van blussystemen voor actieve brandbestrijding
  • Het inschakelen van ventilatiesystemen of afzuigsystemen
  • Het openen van vluchtwegen

 

In deze eibabo® catalogus ligt de nadruk op melders die op centrale plaatsen in een gebouw moeten worden geïnstalleerd om gevaren te detecteren.

Wat zijn de verschillen tussen de brandmelders?

De verschillende brandmelders zijn als het ware de 'zintuigen' van een brandmeldsysteem. Wij maken een onderscheid tussen automatische brandmelders en niet-automatische brandmelders. Automatische brandmelders detecteren een brand op basis van fysieke eigenschappen. Niet-automatische brandmelders moeten handmatig worden bediend. Het soort gevaar kan ook heel verschillend zijn. Bij automatische brandmelders hebt u de keuze tussen eenvoudige of technisch geavanceerde brandgassensoren of rookgassensoren, hittemelders, rookmelders, vlamdetectoren, detectoren met meerdere sensoren en diverse speciale detectoren. Handbrandmelders met breekglasramen behoren tot de niet-automatische brandmelders.

Brandgasdetector en rookgasdetector

De brandgassensoren omvatten onder andere de koolmonoxidedetector. Koolmonoxide is een giftig, kleurloos en reukloos gas dat bij verbranding ontstaat. Koolmonoxidemelders of CO-brandmelders meten het koolmonoxidegehalte in de lucht via een elektrochemische cel.

Opmerking

Een koolmonoxidemelder is dus niet uitsluitend een brandmelder. Deze waarschuwt u ook als een verbrandingstoestel (zoals de verwarming) in uw huis defect is en daardoor gevaarlijke koolmonoxide uitstoot.


Deze apparaten detecteren echter geen rook of andere verbrandingsproducten. Andere gasdetectoren detecteren onmiddellijk gevaarlijke brandgassen zoals waterstofsulfide, waterstoffluoride, waterstofchloride en chloorgas. Rookgassen zijn zwaveldioxide, stikstof, kooldioxide of stikstofoxide.

Rookmelder

Er zijn drie verschillende soorten rookmelders, waarvan het werkingsprincipe verschillend is. Bij ionisatierookmelders is er een kamer met twee elektrisch geladen platen. Daar tussenin een kleine hoeveelheid radioactief materiaal. De lucht tussen de platen ioniseert en er kan een stroom gaan lopen. Als er rook in de kamer komt, onderbreekt dit de ionenstroom en wordt de stroom verminderd. Het resultaat is dat het alarm afgaat. Ionisatierookmelders reageren goed op vlambranden.

De lichtstroom rookmelders werken volgens het Tyndall-effect. Dit betekent dat er een lichtbron en een lichtsensor zijn in een donkere kamer. Lichtbron en lichtsensor zijn van elkaar gescheiden, zodat het licht de sensor niet raakt. Rook in de kamer zorgt voor verstrooiing van het licht, dat vervolgens de sensor raakt. Het alarm gaat af. Deze detectoren zijn bijzonder geschikt voor smeulbranden.

De rookmelder daarentegen werkt volgens het verduisteringsprincipe. Het licht valt op een sensor. De sensor meet de hoeveelheid ontvangen licht. Bij schommelingen in de gemeten waarden wordt rook verondersteld en gaat het alarm af. Met dit type detector kunnen grotere gebieden worden bewaakt omdat de lichtbron en de sensor verder uit elkaar kunnen worden geplaatst.

Warmte detector

Hittemelders of warmtedetectoren registreren de temperatuurstijging die door een brand wordt veroorzaakt. Sommige warmtedetectoren gaan automatisch af wanneer een vooraf ingestelde omgevingstemperatuur wordt bereikt. Andere modellen controleren de snelheid van de temperatuurstijging en treden in werking als de temperatuur binnen een bepaalde tijd sneller stijgt dan de vooraf ingestelde waarde. In dit geval wordt een alarm geactiveerd, ook al is de ingestelde triggertemperatuur nog niet bereikt. Intelligente warmtedetectoren geven een alarm wanneer de omgevingstemperatuur rond de detector boven een variabele, relatieve waarde stijgt, afhankelijk van andere parameters.

Vlamdetector

Vlamdetectoren worden gewoonlijk gebruikt in open ruimten of buiten. Deze apparaten worden echter ook binnenshuis gebruikt. Hun sensoren detecteren de energie-emissies van een brand in het ultraviolette en infrarode bereik. Vlamdetectoren analyseren geen verbrandingsproducten zoals hitte en rook.

Meervoudige sensordetector

Multisensordetectoren maken gebruik van een combinatie van verschillende sensortypes. Deze detecteren rook, hitte of koolmonoxide om tekenen van brand op te sporen. Een complex algoritme in het detectorcircuit beslist op basis van de gemeten waarden wanneer een alarm wordt geactiveerd. Bij integratie in een branddetectiesysteem geeft de detector een waarde af op basis van de gecombineerde metingen van alle geïntegreerde sensoren. Deze apparaten zijn gevoelig voor diverse branden.

Bron: eibabo®, Hekatron ORS 210 rookmelder optischAfbeelding: Hekatron ORS 210 rookmelder optisch

Handmatige brandmelder

Een handmatige oproeppost of glasbreukmelder is een apparaat waarmee iedereen een alarm kan activeren. Daartoe moet een kwetsbaar element (meestal een doorzichtige ruit) worden gebroken. Het alarm kan worden geactiveerd via een drukcontact erachter.

Hoe kunnen brandalarmsystemen zijn ingesteld?

De functie van brandalarmsystemen gaat veel verder dan het louter alarmeren door individuele detectoren. U kunt deze afzonderlijk implementeren, afhankelijk van uw budget en architectuur. Het is belangrijk dat de gevaren volledig en betrouwbaar worden opgespoord.

In conventionele systemen worden detectoren / sensoren / melders via klassieke kabelverbindingen met de hoofdbesturingseenheid verbonden. De detectoren zijn verdeeld in zones zodat de gevarenzone snel kan worden gelokaliseerd. Dit vergemakkelijkt het werk van de brandweer en is relevant voor het algemene gebouwenbeheer. De huidige status van elke zone kan worden afgelezen op het bedieningspaneel door middel van verlichtingsarmaturen of een tekstdisplay. Hoe gedifferentieerder de indeling van de gebieden, hoe nauwkeuriger de alarmmelding kan worden gelokaliseerd.

Brandmelders met BUS-technologie worden geïntegreerd in een KNX-gebouwautomatiseringssysteem. Het principe van gevaardetectie is vergelijkbaar met dat van een conventioneel systeem. De verbinding geschiedt via een BUS-datalijn met de netwerkbesturing. In een KNX-omgeving krijgt elke detector een vast adres toegewezen. Via het bedieningspaneel kunt u precies bepalen welke detector het alarm heeft geactiveerd.

Draadloze systemen zijn interessante alternatieven voor de implementatie van conventionele of op KNX gebaseerde brandmeldsystemen. De signaaloverdracht tussen de sensoren en het controlecentrum vindt plaats via veilige, licentievrije frequenties. Met een draadloos systeem bent u zeer flexibel en kunt u uitbreidingen en wijzigingen aanbrengen zonder dat u iets aan de vaste installatie hoeft te veranderen.

Welke brandmelders moet ik kopen?

U bent nu vertrouwd geraakt met talrijke brandmelders en meldingssystemen. Beoordeel individueel het risico van een brand en ook de gevaren die een dergelijke noodsituatie voor u en uw gebouw betekent.

 


TIP:

Ga voor een gezonde mix van verschillende brandmelders.


 

Om zo veel mogelijk verschillende branden te kunnen detecteren, adviseren wij een combinatie van verschillende brandmelders. U kunt niet van tevoren weten of het in een noodsituatie gaat om brand en vlammen, een smeulende brand met hevige rookontwikkeling of een defect toestel voor vaste brandstoffen. Niet elke brandmelder detecteert elk type brand. Een detector met meerdere sensoren biedt vele toepassingsmogelijkheden. De verdeling in afzonderlijke eenheden heeft het voordeel dat er nog een zekere bescherming is, zelfs als een enkele eenheid uitvalt.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus alarminstallaties, noodoproep- en meldingssystemen > brandmelder vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Batterij rookmelder
  • Beveiligingstechnologie
  • Bidet gedeelte
  • Brand detectie
  • Brandalarm
  • Detectorvervanging
  • Draadloos alarmsysteem
  • Draadloze hittedetector
  • Draadloze rookmelder
  • Explosieveilig
  • Gecombineerde detector
  • Lange termijn batterij
  • Multisensor rookmelder
  • Onderhoud op afstand
  • Op afstand lezen
  • Rook sensor
  • Rookdetectie
  • Rookdetector
  • Rookmelder voor thuis
  • Schakeluitgang
  • Systeem hittedetector
  • Temperatuur detector
  • Thermische detectie
  • Thermische differentiaaldetector
  • Thermische maximale detector
  • Veiligheidstechnologie
  • Verkoop pakket
  • Vuur alarm


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Brandmelder:

  • ABB
  • Busch Jaeger
  • Ei
  • Eltako
  • ESYLUX
  • FHF Funke+Huster
  • Geze
  • Gira
  • Grothe
  • Hager
  • Hekatron
  • Indexa
  • Jung
  • Novar Esser
  • PROTEC.class
  • Rademacher
  • Siemens
  • Somfy
  • WindowMaster


 
Uw gebouw en de mensen en voorwerpen erin zijn zeker belangrijk voor u. Bescherm uw waardevolle spullen door brandmelders te gebruiken. Ontdek hier wat de verschillen zijn tussen brandmelders en... meer ontdekken »
Venster sluiten
Brandmelders - Voor vroegtijdige gevaardetectie

Uw gebouw en de mensen en voorwerpen erin zijn zeker belangrijk voor u. Bescherm uw waardevolle spullen door brandmelders te gebruiken. Ontdek hier wat de verschillen zijn tussen brandmelders en waar u op moet letten bij de aankoop. Brandmelders nemen een belangrijke plaats in op het gebied van meldingssystemen. Deze vormen een onmisbaar onderdeel van de beveiliging van particuliere en openbare gebouwen. In sommige gevallen is het verplicht gebouwen uit te rusten met brandmelders.

Wat zijn brandmelders?

Brandmelders zijn technische apparaten of systemen die u waarschuwen voor een noodsituatie. Met dit alarm kunt u actie ondernemen om een brand te blussen en mensen en goederen te beschermen. De apparaten zijn te vinden in particuliere omgevingen, maar ook in commerciële eenheden, kantoorgebouwen, industriële installaties en openbare voorzieningen. De afzonderlijke brandmelders herkennen een gevaar op verschillende manieren. Los daarvan, in geval van brand:

  • Akoestische signalen om de aandacht van mensen in het gebouw te trekken
  • Signalen op afstand die de brandweer rechtstreeks of via een centraal station waarschuwen

 

Een compleet brandmeldsysteem bestaat meestal niet alleen uit de detectoren, maar ook uit een brandmeldcentrale. Deze kan worden ingesteld om automatisch verschillende acties te activeren. Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • De automatische informatie aan de brandweer
  • De activering van blussystemen voor actieve brandbestrijding
  • Het inschakelen van ventilatiesystemen of afzuigsystemen
  • Het openen van vluchtwegen

 

In deze eibabo® catalogus ligt de nadruk op melders die op centrale plaatsen in een gebouw moeten worden geïnstalleerd om gevaren te detecteren.

Wat zijn de verschillen tussen de brandmelders?

De verschillende brandmelders zijn als het ware de 'zintuigen' van een brandmeldsysteem. Wij maken een onderscheid tussen automatische brandmelders en niet-automatische brandmelders. Automatische brandmelders detecteren een brand op basis van fysieke eigenschappen. Niet-automatische brandmelders moeten handmatig worden bediend. Het soort gevaar kan ook heel verschillend zijn. Bij automatische brandmelders hebt u de keuze tussen eenvoudige of technisch geavanceerde brandgassensoren of rookgassensoren, hittemelders, rookmelders, vlamdetectoren, detectoren met meerdere sensoren en diverse speciale detectoren. Handbrandmelders met breekglasramen behoren tot de niet-automatische brandmelders.

Brandgasdetector en rookgasdetector

De brandgassensoren omvatten onder andere de koolmonoxidedetector. Koolmonoxide is een giftig, kleurloos en reukloos gas dat bij verbranding ontstaat. Koolmonoxidemelders of CO-brandmelders meten het koolmonoxidegehalte in de lucht via een elektrochemische cel.

Opmerking

Een koolmonoxidemelder is dus niet uitsluitend een brandmelder. Deze waarschuwt u ook als een verbrandingstoestel (zoals de verwarming) in uw huis defect is en daardoor gevaarlijke koolmonoxide uitstoot.


Deze apparaten detecteren echter geen rook of andere verbrandingsproducten. Andere gasdetectoren detecteren onmiddellijk gevaarlijke brandgassen zoals waterstofsulfide, waterstoffluoride, waterstofchloride en chloorgas. Rookgassen zijn zwaveldioxide, stikstof, kooldioxide of stikstofoxide.

Rookmelder

Er zijn drie verschillende soorten rookmelders, waarvan het werkingsprincipe verschillend is. Bij ionisatierookmelders is er een kamer met twee elektrisch geladen platen. Daar tussenin een kleine hoeveelheid radioactief materiaal. De lucht tussen de platen ioniseert en er kan een stroom gaan lopen. Als er rook in de kamer komt, onderbreekt dit de ionenstroom en wordt de stroom verminderd. Het resultaat is dat het alarm afgaat. Ionisatierookmelders reageren goed op vlambranden.

De lichtstroom rookmelders werken volgens het Tyndall-effect. Dit betekent dat er een lichtbron en een lichtsensor zijn in een donkere kamer. Lichtbron en lichtsensor zijn van elkaar gescheiden, zodat het licht de sensor niet raakt. Rook in de kamer zorgt voor verstrooiing van het licht, dat vervolgens de sensor raakt. Het alarm gaat af. Deze detectoren zijn bijzonder geschikt voor smeulbranden.

De rookmelder daarentegen werkt volgens het verduisteringsprincipe. Het licht valt op een sensor. De sensor meet de hoeveelheid ontvangen licht. Bij schommelingen in de gemeten waarden wordt rook verondersteld en gaat het alarm af. Met dit type detector kunnen grotere gebieden worden bewaakt omdat de lichtbron en de sensor verder uit elkaar kunnen worden geplaatst.

Warmte detector

Hittemelders of warmtedetectoren registreren de temperatuurstijging die door een brand wordt veroorzaakt. Sommige warmtedetectoren gaan automatisch af wanneer een vooraf ingestelde omgevingstemperatuur wordt bereikt. Andere modellen controleren de snelheid van de temperatuurstijging en treden in werking als de temperatuur binnen een bepaalde tijd sneller stijgt dan de vooraf ingestelde waarde. In dit geval wordt een alarm geactiveerd, ook al is de ingestelde triggertemperatuur nog niet bereikt. Intelligente warmtedetectoren geven een alarm wanneer de omgevingstemperatuur rond de detector boven een variabele, relatieve waarde stijgt, afhankelijk van andere parameters.

Vlamdetector

Vlamdetectoren worden gewoonlijk gebruikt in open ruimten of buiten. Deze apparaten worden echter ook binnenshuis gebruikt. Hun sensoren detecteren de energie-emissies van een brand in het ultraviolette en infrarode bereik. Vlamdetectoren analyseren geen verbrandingsproducten zoals hitte en rook.

Meervoudige sensordetector

Multisensordetectoren maken gebruik van een combinatie van verschillende sensortypes. Deze detecteren rook, hitte of koolmonoxide om tekenen van brand op te sporen. Een complex algoritme in het detectorcircuit beslist op basis van de gemeten waarden wanneer een alarm wordt geactiveerd. Bij integratie in een branddetectiesysteem geeft de detector een waarde af op basis van de gecombineerde metingen van alle geïntegreerde sensoren. Deze apparaten zijn gevoelig voor diverse branden.

Bron: eibabo®, Hekatron ORS 210 rookmelder optischAfbeelding: Hekatron ORS 210 rookmelder optisch

Handmatige brandmelder

Een handmatige oproeppost of glasbreukmelder is een apparaat waarmee iedereen een alarm kan activeren. Daartoe moet een kwetsbaar element (meestal een doorzichtige ruit) worden gebroken. Het alarm kan worden geactiveerd via een drukcontact erachter.

Hoe kunnen brandalarmsystemen zijn ingesteld?

De functie van brandalarmsystemen gaat veel verder dan het louter alarmeren door individuele detectoren. U kunt deze afzonderlijk implementeren, afhankelijk van uw budget en architectuur. Het is belangrijk dat de gevaren volledig en betrouwbaar worden opgespoord.

In conventionele systemen worden detectoren / sensoren / melders via klassieke kabelverbindingen met de hoofdbesturingseenheid verbonden. De detectoren zijn verdeeld in zones zodat de gevarenzone snel kan worden gelokaliseerd. Dit vergemakkelijkt het werk van de brandweer en is relevant voor het algemene gebouwenbeheer. De huidige status van elke zone kan worden afgelezen op het bedieningspaneel door middel van verlichtingsarmaturen of een tekstdisplay. Hoe gedifferentieerder de indeling van de gebieden, hoe nauwkeuriger de alarmmelding kan worden gelokaliseerd.

Brandmelders met BUS-technologie worden geïntegreerd in een KNX-gebouwautomatiseringssysteem. Het principe van gevaardetectie is vergelijkbaar met dat van een conventioneel systeem. De verbinding geschiedt via een BUS-datalijn met de netwerkbesturing. In een KNX-omgeving krijgt elke detector een vast adres toegewezen. Via het bedieningspaneel kunt u precies bepalen welke detector het alarm heeft geactiveerd.

Draadloze systemen zijn interessante alternatieven voor de implementatie van conventionele of op KNX gebaseerde brandmeldsystemen. De signaaloverdracht tussen de sensoren en het controlecentrum vindt plaats via veilige, licentievrije frequenties. Met een draadloos systeem bent u zeer flexibel en kunt u uitbreidingen en wijzigingen aanbrengen zonder dat u iets aan de vaste installatie hoeft te veranderen.

Welke brandmelders moet ik kopen?

U bent nu vertrouwd geraakt met talrijke brandmelders en meldingssystemen. Beoordeel individueel het risico van een brand en ook de gevaren die een dergelijke noodsituatie voor u en uw gebouw betekent.

 


TIP:

Ga voor een gezonde mix van verschillende brandmelders.


 

Om zo veel mogelijk verschillende branden te kunnen detecteren, adviseren wij een combinatie van verschillende brandmelders. U kunt niet van tevoren weten of het in een noodsituatie gaat om brand en vlammen, een smeulende brand met hevige rookontwikkeling of een defect toestel voor vaste brandstoffen. Niet elke brandmelder detecteert elk type brand. Een detector met meerdere sensoren biedt vele toepassingsmogelijkheden. De verdeling in afzonderlijke eenheden heeft het voordeel dat er nog een zekere bescherming is, zelfs als een enkele eenheid uitvalt.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus alarminstallaties, noodoproep- en meldingssystemen > brandmelder vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Batterij rookmelder
  • Beveiligingstechnologie
  • Bidet gedeelte
  • Brand detectie
  • Brandalarm
  • Detectorvervanging
  • Draadloos alarmsysteem
  • Draadloze hittedetector
  • Draadloze rookmelder
  • Explosieveilig
  • Gecombineerde detector
  • Lange termijn batterij
  • Multisensor rookmelder
  • Onderhoud op afstand
  • Op afstand lezen
  • Rook sensor
  • Rookdetectie
  • Rookdetector
  • Rookmelder voor thuis
  • Schakeluitgang
  • Systeem hittedetector
  • Temperatuur detector
  • Thermische detectie
  • Thermische differentiaaldetector
  • Thermische maximale detector
  • Veiligheidstechnologie
  • Verkoop pakket
  • Vuur alarm


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Brandmelder:

  • ABB
  • Busch Jaeger
  • Ei
  • Eltako
  • ESYLUX
  • FHF Funke+Huster
  • Geze
  • Gira
  • Grothe
  • Hager
  • Hekatron
  • Indexa
  • Jung
  • Novar Esser
  • PROTEC.class
  • Rademacher
  • Siemens
  • Somfy
  • WindowMaster
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 10
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
Hekatron - Genius Plus - Rookmelder inclusief zelfklevende pad - Speciale brandmelder Genius Plus
€ 28,76 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 45,68 RRP***)
Rookmelder inclusief zelfklevende pad - Speciale brandmelder
Hekatron
| Genius Plus
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
AANBEVOLEN
3D
Gira - 233602 - Rookmelder Dual Q Label, zuiver wit 233602
€ 55,70 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 75,02 RRP***)
Rookmelder Dual Q Label, zuiver wit
Gira
| 233602
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Busch Jaeger - 6833-84 - Rookmelder studio wit ProfessionalLINE - Optische branddetector 6833-84
€ 32,67 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 46,17 RRP***)
Rookmelder studio wit ProfessionalLINE - Optische branddetector
Busch Jaeger
| 6833-84
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Indexa - RA 260 - Rookmelder 9V batterijwerking - Optische branddetector RA 260
€ 14,28 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 18,03 RRP***)
Rookmelder 9V batterijwerking - Optische branddetector
Indexa
| RA 260
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Hekatron - Genius Plus X - Rook alarm - Optische branddetector Genius Plus X
€ 38,85 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 61,71 RRP***)
Rook alarm - Optische branddetector
Hekatron
| Genius Plus X
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
SOMFY - 1811483 - TaHoma rookmelder io - Speciale brandmelder 1811483
€ 82,72 incl. btw

*

TaHoma rookmelder io - Speciale brandmelder
SOMFY
| 1811483
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Gira - 233702 - Rookmelder + dubbel stopcontact 230V - Multi-conditie branddetector 233702
€ 83,14 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 110,26 RRP***)
Rookmelder + dubbel stopcontact 230V - Multi-conditie branddetector
Gira
| 233702
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Hager - TG600AL - Rookmelder standaard Q, 3V, wit - Optische branddetector TG600AL
€ 31,31 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 52,76 RRP***)
Rookmelder standaard Q, 3V, wit - Optische branddetector
Hager
| TG600AL
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
AANBEVOLEN
3D
Ei - Ei650iRF-1XD - Rook alarm - Speciale branddetector Ei650iRF-1XD
€ 97,28 incl. btw

*

Rook alarm - Speciale branddetector
Ei
| Ei650iRF-1XD
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Hager - TG551A - Draadloos dubbel alarmapparaat comfort Q, wit - Multi-conditie branddetector TG551A
€ 119,50 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 171,70 RRP***)
Draadloos dubbel alarmapparaat comfort Q, wit - Multi-conditie branddetector
Hager
| TG551A
stuk(s)
Op het verlanglijstje
1 van 10
Door u bekeken