25 jaar eibmarkt® online-verzendhandel op het gebied van elektrische installatie

eibmarkt® blikt terug op zijn jarenlange ervaring als internationale webwinkel. In het kader van ons 25-jarig eibmarkt® jubileum hebben wij voor u een reeks bijzondere highlights in petto in alle eibabo® stores, waaronder met name ook bij de eigen merken van eibmarkt®. Bovenop de jubelprijzen voor het gehele eibabo® assortiment bieden wij de komende weken speciale actiebundels van merkfabrikanten aan, zoals speciale KNX aanbiedingen, in prijs verlaagde dienstverleningspaketten en nog veel meer.

In de afgelopen 25 jaar hebben wij meer dan 2.000.000 bestellingen verzonden en meer dan 1.000.000 klanten geworven. Elke dag worden + 500.000 zoekopdrachten beantwoord in onze 40 eibabo en eibmarkt shopsystemen wereldwijd en voor meer dan 6,4 miljoen artikelen in 14 talen vertoond. Meer dan 30 landspecifieke betaalmethoden en ook munteenheden zorgen voor een veilig en snel betaalproces. Uitgebreide en unieke afbeeldingen via meerdere weergaven, evenals meer dan 100 crossing artikelaanbevelingen bij elk artikel zorgen voor een bijzondere gebruikerservaring. We bedanken ons bij alle gebruikers, vooral bij onze vaste klanten die ons al jaren trouw zijn.

Wij verheugen ons op deze bijzondere gebeurtenis en daarom willen wij in het kader van onze jubileumsweken graag al onze loyale klanten zoals u danken voor de vele trouwe jaren die het succes van eibmarkt® en eibabo® mogelijk hebben gemaakt. Ook u heeft hieraan bijgedragen door uw aankopen, ideeën en suggesties.

Hartelijk dank!

Marco Labáhn
(CEO EIBMARKT GmbH Holding)

 

 

 Een onderneming van eibmarkt.com GmbH, 100% dochteronderneming van EIBMARKT® GmbH Holding

Hoe is het begonnen?

CEO Marco LabáhnDe onderneming werd 1997 als "Gebäudesystemtechnik EIB" opgericht en reeds 4 jaar later veranderd in een kapitaalvennootschap. Volledig overtuigd van deze toekomstgerichte technologie werd de stap naar zelfstandigheid gewaagd. Destijds waren wij uitsluitend bezig met de systeemintegratie van EIB-componenten, vooral in openbare gebouwen. In die tijd bestonden er nauwelijks EIB-componenten. De meeste waren van Siemens en ongelooflijk duur. Het kostte in 1997 veel moeite om klanten van deze techniek te overtuigen. Gelukkig konden we met drie zeer grote projecten beginnen. Wat ons heeft geholpen om onze klanten te overtuigen was een EIB-presentatiebord met slechts enkele EIB-apparaten tegen een ongelooflijke aankoopprijs van bijna 20.000 DM en, tot ergernis van zijn vriendin, wekenlang door de eigenaar in zijn eigen slaapkamer ontwikkeld; en een omgebouwde Ford Transit als mobiel kantoor met 2 werkplekken, veel EIB-apparatuur, een 200 m uitrolbare EIB-buslijn die tot in het gebouw ging en monitoringtools voor inbedrijfstelling en diagnose. Dit waren echt gekke tijden met pizza, cola en weekendwerk. Geld verdienen was eigenlijk bijzaak en dus van weinig belang. Tijdens presentaties werd een Siemens S10 mobiele telefoon met kleurendisplay, destijds de absolute top, gebruikt om het displayboard te bellen via EIB-Telecontrol om schakelbewerkingen of omgekeerd voor alle soorten meldingen, lichtsturing, individuele kamerbesturing en nog veel meer uit te voeren. Dit fascineerde iedereen en was voor belangrijke besluitvormers bij de projectontwikkeling en planning van openbare gebouwen in het kader van energie-efficiënte oplossingen echt overtuigend.

Hoe ging het toen verder?

De eerste winsten werden onmiddellijk in nieuwe ontwikkelingen geïnvesteerd. Samen met het belang van gebouwenautomatisering zagen we het internet als een enorme kans en onze eerste Excel-gebaseerde en volledig zelf ontwikkelde onlineshop met meer dan 1.000 artikelen ging eind 1997 online en werd vele jaren lang onderhouden en verder ontwikkeld. Daarom is eibmarkt® waarschijnlijk het oudste bestaande bedrijf op de markt met onlineshops voor elektrotechniek. Natuurlijk waren er in het begin slechts weinig bestellingen, maar dat veranderde al enkele jaren later en met SmartStore kwam toen de doorbraak. In 1997 was er nog geen Google & Co. De Duitse zoekmachine Fireball was voor ons het eerste adres. Later werkte deze samen met Alta Vista en genereerde wereldwijd zoekresultaten. Dankzij onze vroege aanwezigheid op internet hebben we nu meer dan 500.000 vaste klanten uit de hele wereld en dit tot 2010 bijna volledig zonder kosten, een belangrijk concurrentievoordeel.

Hoe ontstond toen eibmarkt.com?

Eind 1999 ging eibmarkt.com live. In 2004 zijn we overgestapt op het Smart Store shopsysteem en steeg de omzet drastisch. We hadden nauwelijks concurrentie. Inmiddels hebben we ook andere kernactiviteiten ontwikkeld. Door de ervaring als dienstverleners wisten we precies welke EIB-artikelen op de markt in trek waren. Het gevolg daarvan was de volgende stap, namelijk die ontwikkeling en productie van elektronische en elektrische bouwgroepen, een logische en noodzakelijke maatregel. In 2001 werd de onderneming omgevormd tot een kapitaalvennootschap. In de periode 2000-2004 werden ontelbare hardwareproducten ontwikkeld, maar slechts enkele daarvan werden echt geproduceerd. De ontwikkeling van EIB-apparaten was zeer duur en complex. De installatiebus was toen nog een Europese standaard (EIB® = Europese installatiebus), later werd dat een wereldwijde standaard (KNX® = een afkorting van het woord "convergentie", dat staat voor het samenvoegen van de verschillende bussystemen tot een uniforme standaard, en de naam "Konnex" als nieuw gedeponeerd merk KNX®). Onze eigen systeemintegratieprojecten vereisten zeer complexe controle- en regeltechnische taken, die destijds alleen mogelijk waren met de EIB-functiemodule van Levi Fils en die door ons in grote hoeveelheden werd gebruikt. Omdat we dachten dat we voldoende ervaring hadden, hebben we binnen een jaar een soortgelijk apparaat ontwikkeld. Op middellange termijn namelijk werd de productie van dit zeer belangrijke apparaat stopgezet nadat Levi Fils AG Zwitserland op 11 maart 2004 werd overgenomen door ABB. De kosten liepen volledig uit de hand. De licentie- en testkosten voor dit complexe apparaat waren enorm hoog. Er moest een beslissing worden genomen. Het apparaat werd uiteindelijk niet geproduceerd en het daarvoor beschikbare budget werd geïnvesteerd in de e-business eibmarkt.com. Vanuit het perspectief van vandaag was dit een belangrijke beslissing voor de verdere ontwikkeling van de onderneming. In 2010 werd eibmarkt. com GmbH opgericht als dochteronderneming van EIBMARKT® GmbH Holding.


Jullie hebben een enorme diversificatie op veel gebieden, waarom is dat zo?

Dat is juist, maar alle gebieden zijn onderling verwant en vullen elkaar idealiter aan. Dit is ook belangrijk voor toekomstige projecten, zoals 2D- en 3D-holografie zonder 3D-bril, ook voor smartphones, zodat een grote hoeveelheid informatie kan worden weergegeven die niet op een smartphone of smartwatch past. Dit vervangt de 3D reprografie van online artikelen en stelt een klant tegelijkertijd in staat om de oppervlaktestructuur van een product te voelen via een KNX® pad en het product te ruiken via een KNX® geuractor, bijvoorbeeld bij de aankoop van een dure leren schoen. We zijn ervan overtuigd dat dit over een paar jaar standaard zal zijn.

 

 

 

 

EIBMARKT® GmbH is lid van de KNX® Association Brussel. Bijna alle kernactiviteiten van de moedermaatschappij EIBMARKT® GmbH Holding zijn gericht op het technologisch geavanceerde gebouwenbeheer. Naast de eigen ontwikkeling en productie van elektronische en elektrische bouwgroepen omvat dit ook specialisatie in de softwaresector van automatiseringstechniek. De uitdagingen op het gebied van KNX® gebouwenautomatisering en wereldwijde onlinehandel (eibabo®, eibmarkt®) hebben geleid tot andere bedrijfsonderdelen: Intelligente jachtautomatisering met KNX® in de sportboot- en superjachtconstructie alsook robotgestuurde 360°/3D productfotografie in een nieuwe dimensie voor fabrikanten en onlineshops.

CEO Marco Labáhn

We hebben internationale erkenning gekregen door talrijke prijzen, bijvoorbeeld de "INNOVATIONSPREIS-IT" voor EIBMARKT® GmbH Holding voor de innovatieve IT-oplossing "3D Reprografie in E-Commerce" - een zeer nuttige oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen - toegekend door "Initiative Mittelstand" (MKB-initiatief) onder auspiciën van Microsoft Deutschland GmbH, of de "KNX WORLD AWARD" voor eibmarkt®.com GmbH. Wij zijn hierop bijzonder trots.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

eibabo® is een product van de nieuwste generatie winkelsystemen van de eibmarkt® Groep en een resultaat van 20 jaar postorderervaring. Op eibabo® kunt u als bedrijfs- of privéklant inkopen. eibabo® werd na 3 jaar ontwikkelingstijd in het kader van het internationaliseringsproces in 14 talen vertaald en bestaat uit een internationale webshop (eibabo.com) en 20 landspecifieke winkels met meer dan 20 betaalmethoden en ca. 1 miljoen verkrijgbare artikelen. Dit was een zeer grote uitdaging op alle gebieden, in het bijzonder t.a.v. de IT-verbinding met alle complexe functies van de storefront, het goederenbeheer, de verbindingen op logistiek gebied en met leveranciers, evenals de inhoudsweergave in 14 talen. Het totale project bestond uit meer dan 1.000 afzonderlijke projecten, die alleen door ervaren projectteams en langetermijnpartners konden worden uitgevoerd. Met eibabo® hebben we op middellange termijn nog veel meer plannen die veel verder gaan dan een shopsysteem. Laat u verrassen. De huidige focus is echter gericht op de afronding van de internationalisering. eibabo® wordt beheerd door hetzelfde team van eibmarkt.com GmbH (callcenter, klantenservice, IT) dat ook de reeds bekende webshop eibmarkt.com beheert. Op deze manier worden de zeer hoge normen gewaarborgd die onze klanten van ons gewend zijn.

U gaat dus over naar 100% internationalisering?

Juist, dit geldt in het bijzonder voor eibabo® door het aanbieden van alle content, communicatie en orderverwerking in 14 talen en vele per land specifieke betaalmethoden. Via onze eigen handelsplatformen eibabo® en eibmarkt® leveren wij in meer dan 185 landen aan zakelijke en particuliere klanten meer dan 1.000.000 artikelen van meer dan 2.500 merkfabrikanten. Zo hebben we drie van de grootste e-commerce platforms voor elektronische en elektrische producten wereldwijd. De artikelen worden permanent gecontroleerd en live bijgewerkt. Met meer dan 400 partners en interfaces naar alle wereldwijd relevante portals publiceren de merkenwinkels hun grote verscheidenheid aan artikelen. Dankzij ons eigen computercentrum zijn wij in staat om omvangrijke bestellingen binnen 24-48 uur te verwerken. Merkproducten van alle toonaangevende fabrikanten op het gebied van elektrische installatie, verlichting, netwerktechniek, bruingoed, witgoed, KNX® gebouwenautomatisering, draadloze domotica en nog veel meer kunnen besteld en wereldwijd, ook in verschillende landen, geleverd worden. Zelfs artikelen die niet in de shop vermeld worden, kunnen geleverd worden. eibmarkt®, één van de toonaangevende KNX® -aanbieders, is bovendien gespecialiseerd in KNX® gebouwenautomatisering en ondersteunt haar klanten ook met hoogopgeleid servicepersoneel, dat het hele jaar door 24 uur per dag op eibabo® met raad en daad ter beschikking staat.


Welke speciale service biedt u aan?

Elke klant heeft een persoonlijke contactpersoon. Na het plaatsen van de bestelling wordt de naam van de contactpersoon in het persoonlijke klantenaccount vermeld. U kunt dagelijks met uw adviseur communiceren via het klantenaccount, per e-mail of telefoon. Het klantenaccount is echter de snelste en veiligste manier. Met slechts een paar klikken bereikt u uw contactpersoon 24 uur per dag, zelfs in het weekend en op feestdagen. Dit is een bijzondere service voor onze klanten en zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag in verschillende talen beschikbaar en beantwoorden elke vraag binnen de kortst mogelijke tijd. Overdag ontvangt u via het klantenaccount binnen enkele minuten een antwoord. Het klantenaccount geeft toegang tot de eibabo® website. Na het inloggen in de bestelgeschiedenis kunt u daar uw bestelling selecteren en via een zeer eenvoudig formulier, met een vooraf gedefinieerd onderwerp (levering, klacht, enz.), uw vraag aan uw adviseur stellen. Ons antwoord is direct voor u beschikbaar in de bestelgeschiedenis, ongeacht waar u zich bevindt. Tegelijkertijd wordt elk antwoord naar uw e-mailadres gestuurd zodra het is ingevuld.  

Wat onderscheidt u van de sterke concurrentie in de branche?

eibabo® is een zeer complex shopsysteem met veel verschillende functies. Onze publicaties hebben bijvoorbeeld toegevoegde waarde door meerdere afbeeldingen, 3D-beelden, uitgebreide teksten en intelligente links naar alle belangrijke bijpassende artikelen en creëren daardoor een positieve gebruikerservaring. Dit is uiteraard een permanent proces dat voortdurend wordt bijgewerkt en verbeterd. Een ander bijzonder kenmerk is de intelligente, zelflerende en fonetische zoekfunctie, opgeslagen op krachtige servers, die uitgebreide parameters biedt voor een snelle identificatie van het gewenste artikel. Al meer dan 25 jaar werken we op onze eigen servers in het Plauen computercentrum met shopsystemen en goederenbeheer. Door de wereldwijde distributie van alle artikelen zijn uitgebreide extra functies in de shop geïntegreerd. Hiertoe behoort het weergeven van alle belangrijke internationale valuta's en wisselkoersen die meerdere keren per dag voor elke prijs worden bijgewerkt, landspecifieke talen, betaalmethoden en levertijden, permanente wereldwijde traceerbaarheid, een complexe fiscale matrix voor binnenlandse verzending/verzending naar EU-landen en naar EVA-landen of leveringen aan derde landen, afhankelijk van particuliere of zakelijke klanten met/zonder btw-identificatienummer voor intracommunautaire leveringen, het in aanmerking nemen van drempels van leverancierslanden overeenkomstig de btw-wetgeving en de internationale douane-inklaring.

Welke beveiligingsstandaarden biedt eibabo®?

eibmarkt.com GmbH is een van de weinige exporteurs in deze sector die door de Duitse douane is erkend. Meerdere malen per jaar zijn er douanecontroles om na te gaan of aan alle criteria is voldaan. eibmarkt.com GmbH is aangesloten op het computercentrum van de AEB en werkt volgens de door de Bundesfinanzdirektion (Federale dienst Financiën) gecertificeerde ATLAS-procedure. Dankzij onze eigen digitale douaneafhandeling kunnen we processen snel en onbureaucratisch bekijken en beïnvloeden. Onze medewerkers zijn uitgebreid getraind op dit systeem en meertalig opgeleid om internationale vragen van klanten te beantwoorden. Alle denkbare veiligheidsnormen, met name ten aanzien van betalingsmethoden en voorschriften betreffende gegevensbescherming worden voortdurend gecontroleerd en door externe instellingen geëvalueerd. Alle klantengebieden worden beschermd door hoge encryptiestandaarden. Registratie is niet wettelijk bindend omdat uw gegevens alleen gebruikt worden voor de verwerking van uw bestelling en ook alleen aan bedrijven die betrokken zijn bij het bestelproces in allernoodzakelijkste omvang worden verstrekt (bijvoorbeeld adresgegevens voor verzending).

eibabo® hoort dus bij eibmarkt.com GmbH?

Ja, eibabo® is een onderneming van eibmarkt.com GmbH, een omzetting in een afzonderlijke kapitaalvennootschap als extra dochteronderneming van de holding is momenteel niet gepland, maar wordt ook niet uitgesloten door mogelijke toekomstige wereldwijde uitbreidingen.

Dialoog: Mevrouw Kerstin Ziegenbein (agentur aanders®) en Marco Labahn (CEO EIBMARKT® GmbH Holding)

 

 

EIBMARKT GmbH Holding 

EIBMARKT® GmbH Holding - 08527 Plauen - Kemmlerstrasse 1 - Duitsland
(Hoofdkantoor van de holding met onderhoud, ontwikkeling van toepassingen, callcenter, 360°/3D-studio‘s
) 

EIBMARKT GmbH Holding Imagefilm

Imagefilm EIBMARKT® GmbH: KNX® smart home - eibmarkt®, eibabo® (english full hd)