Bewegingsmelder

Wat zijn de verschillen tussen KNX bewegingsschakelaars en KNX aanwezigheidsmelders? En hoe weet ik welke eenheden de juiste zijn voor mijn toepassing? In het volgende artikel beschrijven wij waarop u moet letten bij de aankoop van een bewegingsschakelaar en geven wij nuttige informatie over gebruik en installatie.

Hoe maakt u onderscheid tussen KNX aanwezigheidsmelders en KNX bewegingsschakelaars?

In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen KNX-aanwezigheidsmelders en KNX-bewegingsmelders op het conventionele gebied of huis- en gebouwautomatisering, waarbij aanwezigheidsmelders meestal ook als bewegingsschakelaar kunnen worden gebruikt en daarom vaak de betere keuze zijn.

De verschillen en essentiële voordelen van een aanwezigheidsmelder ten opzichte van een bewegingsschakelaar (eenvoudigste lichtmeting, interferentie door kunstlicht) zijn de variabele gebruiksmogelijkheden door de speciale en permanente lichtmeting (daglicht en/of gemengd licht), zelfs tijdens het inschakelproces. De lichtwaarde wordt gemeten met een speciale sensor die een spectrale gevoeligheid heeft die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog.

 


TIP:

Gebruik voor buitengebieden bewegingsschakelaars met verschillende functieblokken in het sensorsysteem om onafhankelijk van de helderheid en/of afhankelijk van de helderheid te regelen.


 

Het typische verschil zit hem dus in de toepassing. Een KNX bewegingsschakelaar wordt gebruikt om in te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd en een KNX-aanwezigheidsmelder heeft tot doel belastingen in of uit te schakelen wanneer geen beweging meer wordt gedetecteerd of een helderheidsdrempel is overschreden om energie te besparen. Een voorbeeld van een toepassing is die in een toilet. Hier, overdag, zou ik willen dat de verlichting niet wordt geactiveerd wanneer er voldoende licht is. Dit wordt gerealiseerd door de bewegingsdetectiefunctie. De ventilator moet echter inschakelen bij aanwezigheid. Als de helderheid onvoldoende is, moeten beide natuurlijk worden ingeschakeld. Deze functie wordt vaak ingeschakeld door aanwezigheidsmelders met meerdere kanalen. Het bewegingsmelderkanaal wordt gebruikt voor het helderheidsgestuurd schakelen van verlichting en het aanwezigheidsmelderkanaal voor het helderheidsonafhankelijk schakelen van andere belastingen, zoals een ventilator.

Welke toepassingsgebieden zijn typisch voor de respectievelijke KNX-aanwezigheidsmelders en KNX-bewegingsschakelaars?

De complexe sensortechnologie in een aanwezigheidsmelder kan gevoelige bewegingen detecteren, die bijzonder typisch zijn voor toepassingen op kantoor of op de werkplek. Het toepassingsgebied van een bewegingsschakelaar is in kleine kamers, badkamers, bergingen, garages, gangen, trappenhuizen of bij de bewaking van buitenruimtes.

Welke functie kunnen KNX detectoren vervullen?

Beide versies hebben natuurlijk een breed scala aan parameters voor binnen en buiten voor het schakelen of dimmen van verlichting, het aansturen van jaloezieën of rolluiken, toepassingen voor verwarming, airconditioning en ventilatie, master/slave functies, lockout functies, logische functies, functies voor huisdieren (animal lane), detectorbediening voor alarmsystemen met andere gevoeligheidsmodi, onderkruipbeveiliging, bewaking van achtervelden, trapbewaking, regelingen voor constant licht en nog veel meer.

eibabo®, Theben theLuxa P300 KNX WH buitenbewegingsmelderAfbeelding: Theben theLuxa P300 KNX WH buitenbewegingsmelder

Vaak zijn er verschillende kanalen om afzonderlijke functies te bedienen.

Welke vragen dient u zich te stellen voordat u koopt?

  • Is de installatie binnen of buiten?
  • Waar moet de detector op reageren?
  • Welk gebied moet worden bewaakt?
  • Welke acties moet de detector uitvoeren?
  • Voor welk vermogen moet het apparaat ontworpen zijn?
  • Welke leidingen en kabels zijn aanwezig of moeten worden omgelegd?
  • En nog veel meer

 

Waar moet een KNX bewegingsschakelaar of KNX-aanwezigheidsmelder worden geïnstalleerd?

De detectiegebieden en noodzakelijke montagehoogten kunnen sterk variëren en moeten worden geselecteerd op basis van de vereiste toepassing.

 


OPMERKING:

Naarmate de montagehoogte toeneemt, neemt het bereik van het apparaat ook toe, maar de gevoeligheid neemt af.


 

Als het te bewaken gebied te groot is, is het raadzaam extra detectoren te gebruiken om een ononderbroken aanwezigheidsdetectie te garanderen. In elk geval moeten storingsbronnen worden vermeden om een goede werking van het toestel te garanderen en valse signalen uit te sluiten. Daartoe behoren niet alleen voorwerpen die het zicht belemmeren, maar ook verblindende lichtbronnen of voorwerpen die de temperatuur van het detectiegebied snel kunnen veranderen.

De juiste hoek

Afhankelijk van het model detecteren aanwezigheidsmelders en bewegingsschakelaars een specifiek gebied van de omgeving. Het bereik reikt van zeer dichtbij en gericht toezicht tot 360° dekking.


Let er bij de keuze ook op of een bewegingsschakelaar aan weersinvloeden wordt blootgesteld. Kies in dat geval voor een waterdicht apparaat en maak de sensor regelmatig schoon.

Waarom werkt mijn KNX-aanwezigheidsmelder niet goed?

De juiste werking hangt af van verschillende factoren. Ervan uitgaande dat de installatie correct is uitgevoerd, zijn de meest voorkomende storingen dat het detectiegebied niet optimaal is afgesteld. Ofwel is de richting niet juist, de detectiehoek of de afstand te klein of te groot, ofwel is het apparaat zelf niet geschikt voor het desbetreffende toepassingsgebied.

Hoe minder bewegingen in het gecontroleerde gebied te verwachten zijn, hoe langer u de follow-up tijd moet kiezen. Want zodra een detector een beweging detecteert, wordt de nalooptijd altijd opnieuw gestart.

Zijn er KNX bewegingsschakelaars of KNX-aanwezigheidsmelders met speciale eigenschappen?

Ja, in de eibabo® technology store kunt u detectoren voor veel verschillende toepassingen krijgen. Afhankelijk van uw eisen kunt u bijvoorbeeld kiezen uit klassieke KNX bewegingsmelders voor buiten of binnen, KNX aanwezigheidsmelders, KNX sentinels, KNX passief infrarood bewegingsmelders, KNX PIR melders, KNX aanwezigheidsmelder interfaces, KNX melders met hoogfrequente sensortechnologie, KNX plafond aanwezigheidsmelders, KNX wand aanwezigheidsmelders, KNX automatic control switches, KNX automatic control top units, draadloze bus bewegingsmelders, KNX draadloze bewegingsmelders Solar, KNX gang aanwezigheidsmelders, KNX aanwezigheidsmelders Comfort, KNX aanwezigheidsmelders met constante lichtregeling, KNX waaksensoren, KNX aanwezigheidsmelders met DALI, KNX draadloze bewegingsmelders, KNX draadloze waaksensoren of KNX IR aanwezigheidsmelders Plus. Elk van deze modellen heeft zijn eigen sterke punten en is geoptimaliseerd voor individuele gebruikssituaties.

Wat is een passieve infrarood bewegingsschakelaar?

Passieve bewegingsschakelaars met infrarood (PIR) detecteren de beweging van objecten die warmte uitstralen. Zij zijn uitgerust met zogenaamde pyrosensoren die reageren op infrarood licht van een bepaalde golflengte. Een voertuig met draaiende motor straalt warmte uit, net als een menselijk lichaam. Een PIR-detector detecteert hun beweging en reageert daarop met optische, elektrische of akoestische signalen.

Wist u dat?

Infrarood is met name langgolvig licht dat weliswaar niet door het menselijk oog wordt waargenomen, maar wel als warmtestraling kan worden waargenomen.


Vooral in een zeer donkere omgeving of bij zware mist kan een klassieke bewegingsschakelaar snel zijn grenzen bereiken. Een PIR-detector is hiervoor een goed alternatief, omdat deze veranderingen in het warmtebeeld detecteert.

Waarvoor gebruik ik een KNX-detector met hoogfrequente sensortechnologie?

Hoogfrequente sensortechnologie omvat signalen in het frequentiegebied tussen enkele honderden megahertz en enkele honderden gigahertz. Deze signalen hebben geen medium nodig om zich in de ruimte voort te bewegen en dringen ook door in onder meer hout, glas en lichte muren.

Daarom wordt deze technologie ook gebruikt bij mobiele communicatie en datatransmissie. Een KNX-detector met hoogfrequente sensortechnologie wordt overal gebruikt waar de aanwezigheid of beweging van voorwerpen om redenen van persoonsbeveiliging of gegevensbescherming niet rechtstreeks kan worden gedetecteerd. Klassieke toepassingsvoorbeelden zijn openbare toiletten of kleedkamers.

Wat is een KNX multisensor?

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een aanwezigheidsmelder met een uitgebreide reeks functies. Een KNX multisensor detecteert niet alleen betrouwbaar mensen en dieren, maar ook onder meer helderheid, kamertemperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, vluchtige organische stoffen en het CO2-gehalte in de lucht. Een dergelijk apparaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor vroegtijdige branddetectie of voor de bewaking van ruimten waar een bepaalde luchtkwaliteit of een constant klimaat moet worden gehandhaafd (klaslokalen, laboratoria, kassen).

Wie produceert KNX aanwezigheidsmelders en KNX bewegingsschakelaars?

Hier in de winkel kunt u bijvoorbeeld detectoren van de merken ABB, Berker, Busch-Jaeger, Eaton, EIBMARKT, eQ-3, Esylux, Gira, Hager, Issendorf, Jung, MDT, Merten, Peha, Siemens, Steinel en Theben tegen topcondities verkrijgen.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus installatiebus-systemen > bewegingsmelder bussysteem vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aanwezigheid bewaker
  • Aanwezigheidsmelder
  • Afdekpaneel
  • Batterijvoeding
  • Binnen-aanwezigheidsmelder basis
  • Champagne metallic
  • Helderheidssensor
  • Hoekmontage
  • Huisbediening
  • Infrarood schakelaar
  • Infrarood sensor
  • Licht controle
  • Netwerken
  • Paalmontage
  • Parallelschakeling
  • Passieve infraroodsensor
  • Plafond adapter
  • Plafondbeugel
  • Plafondmontage
  • Plafondsensor
  • Radiosysteem
  • Radiozender
  • Ultrasoon sensor
  • Verlichting
  • Versnellingssensor
  • Vol automatisch
  • Wandzender
  • Zon bescherming


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Bewegingsmelder:

  • ABB
  • Arclite
  • BEG
  • Berker
  • Busch Jaeger
  • Eaton
  • EIBMARKT
  • Eltako
  • ESYLUX
  • frogblue
  • frogblue AG
  • Gira
  • Hager
  • Issendorff
  • Jung
  • MDT
  • Merten
  • Peha
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Steinel
  • Theben
  • WAGO


 
Wat zijn de verschillen tussen KNX bewegingsschakelaars en KNX aanwezigheidsmelders? En hoe weet ik welke eenheden de juiste zijn voor mijn toepassing? In het volgende artikel beschrijven wij... meer ontdekken »
Venster sluiten
KNX bewegingsschakelaar en KNX aanwezigheidsmelder

Wat zijn de verschillen tussen KNX bewegingsschakelaars en KNX aanwezigheidsmelders? En hoe weet ik welke eenheden de juiste zijn voor mijn toepassing? In het volgende artikel beschrijven wij waarop u moet letten bij de aankoop van een bewegingsschakelaar en geven wij nuttige informatie over gebruik en installatie.

Hoe maakt u onderscheid tussen KNX aanwezigheidsmelders en KNX bewegingsschakelaars?

In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen KNX-aanwezigheidsmelders en KNX-bewegingsmelders op het conventionele gebied of huis- en gebouwautomatisering, waarbij aanwezigheidsmelders meestal ook als bewegingsschakelaar kunnen worden gebruikt en daarom vaak de betere keuze zijn.

De verschillen en essentiële voordelen van een aanwezigheidsmelder ten opzichte van een bewegingsschakelaar (eenvoudigste lichtmeting, interferentie door kunstlicht) zijn de variabele gebruiksmogelijkheden door de speciale en permanente lichtmeting (daglicht en/of gemengd licht), zelfs tijdens het inschakelproces. De lichtwaarde wordt gemeten met een speciale sensor die een spectrale gevoeligheid heeft die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog.

 


TIP:

Gebruik voor buitengebieden bewegingsschakelaars met verschillende functieblokken in het sensorsysteem om onafhankelijk van de helderheid en/of afhankelijk van de helderheid te regelen.


 

Het typische verschil zit hem dus in de toepassing. Een KNX bewegingsschakelaar wordt gebruikt om in te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd en een KNX-aanwezigheidsmelder heeft tot doel belastingen in of uit te schakelen wanneer geen beweging meer wordt gedetecteerd of een helderheidsdrempel is overschreden om energie te besparen. Een voorbeeld van een toepassing is die in een toilet. Hier, overdag, zou ik willen dat de verlichting niet wordt geactiveerd wanneer er voldoende licht is. Dit wordt gerealiseerd door de bewegingsdetectiefunctie. De ventilator moet echter inschakelen bij aanwezigheid. Als de helderheid onvoldoende is, moeten beide natuurlijk worden ingeschakeld. Deze functie wordt vaak ingeschakeld door aanwezigheidsmelders met meerdere kanalen. Het bewegingsmelderkanaal wordt gebruikt voor het helderheidsgestuurd schakelen van verlichting en het aanwezigheidsmelderkanaal voor het helderheidsonafhankelijk schakelen van andere belastingen, zoals een ventilator.

Welke toepassingsgebieden zijn typisch voor de respectievelijke KNX-aanwezigheidsmelders en KNX-bewegingsschakelaars?

De complexe sensortechnologie in een aanwezigheidsmelder kan gevoelige bewegingen detecteren, die bijzonder typisch zijn voor toepassingen op kantoor of op de werkplek. Het toepassingsgebied van een bewegingsschakelaar is in kleine kamers, badkamers, bergingen, garages, gangen, trappenhuizen of bij de bewaking van buitenruimtes.

Welke functie kunnen KNX detectoren vervullen?

Beide versies hebben natuurlijk een breed scala aan parameters voor binnen en buiten voor het schakelen of dimmen van verlichting, het aansturen van jaloezieën of rolluiken, toepassingen voor verwarming, airconditioning en ventilatie, master/slave functies, lockout functies, logische functies, functies voor huisdieren (animal lane), detectorbediening voor alarmsystemen met andere gevoeligheidsmodi, onderkruipbeveiliging, bewaking van achtervelden, trapbewaking, regelingen voor constant licht en nog veel meer.

eibabo®, Theben theLuxa P300 KNX WH buitenbewegingsmelderAfbeelding: Theben theLuxa P300 KNX WH buitenbewegingsmelder

Vaak zijn er verschillende kanalen om afzonderlijke functies te bedienen.

Welke vragen dient u zich te stellen voordat u koopt?

  • Is de installatie binnen of buiten?
  • Waar moet de detector op reageren?
  • Welk gebied moet worden bewaakt?
  • Welke acties moet de detector uitvoeren?
  • Voor welk vermogen moet het apparaat ontworpen zijn?
  • Welke leidingen en kabels zijn aanwezig of moeten worden omgelegd?
  • En nog veel meer

 

Waar moet een KNX bewegingsschakelaar of KNX-aanwezigheidsmelder worden geïnstalleerd?

De detectiegebieden en noodzakelijke montagehoogten kunnen sterk variëren en moeten worden geselecteerd op basis van de vereiste toepassing.

 


OPMERKING:

Naarmate de montagehoogte toeneemt, neemt het bereik van het apparaat ook toe, maar de gevoeligheid neemt af.


 

Als het te bewaken gebied te groot is, is het raadzaam extra detectoren te gebruiken om een ononderbroken aanwezigheidsdetectie te garanderen. In elk geval moeten storingsbronnen worden vermeden om een goede werking van het toestel te garanderen en valse signalen uit te sluiten. Daartoe behoren niet alleen voorwerpen die het zicht belemmeren, maar ook verblindende lichtbronnen of voorwerpen die de temperatuur van het detectiegebied snel kunnen veranderen.

De juiste hoek

Afhankelijk van het model detecteren aanwezigheidsmelders en bewegingsschakelaars een specifiek gebied van de omgeving. Het bereik reikt van zeer dichtbij en gericht toezicht tot 360° dekking.


Let er bij de keuze ook op of een bewegingsschakelaar aan weersinvloeden wordt blootgesteld. Kies in dat geval voor een waterdicht apparaat en maak de sensor regelmatig schoon.

Waarom werkt mijn KNX-aanwezigheidsmelder niet goed?

De juiste werking hangt af van verschillende factoren. Ervan uitgaande dat de installatie correct is uitgevoerd, zijn de meest voorkomende storingen dat het detectiegebied niet optimaal is afgesteld. Ofwel is de richting niet juist, de detectiehoek of de afstand te klein of te groot, ofwel is het apparaat zelf niet geschikt voor het desbetreffende toepassingsgebied.

Hoe minder bewegingen in het gecontroleerde gebied te verwachten zijn, hoe langer u de follow-up tijd moet kiezen. Want zodra een detector een beweging detecteert, wordt de nalooptijd altijd opnieuw gestart.

Zijn er KNX bewegingsschakelaars of KNX-aanwezigheidsmelders met speciale eigenschappen?

Ja, in de eibabo® technology store kunt u detectoren voor veel verschillende toepassingen krijgen. Afhankelijk van uw eisen kunt u bijvoorbeeld kiezen uit klassieke KNX bewegingsmelders voor buiten of binnen, KNX aanwezigheidsmelders, KNX sentinels, KNX passief infrarood bewegingsmelders, KNX PIR melders, KNX aanwezigheidsmelder interfaces, KNX melders met hoogfrequente sensortechnologie, KNX plafond aanwezigheidsmelders, KNX wand aanwezigheidsmelders, KNX automatic control switches, KNX automatic control top units, draadloze bus bewegingsmelders, KNX draadloze bewegingsmelders Solar, KNX gang aanwezigheidsmelders, KNX aanwezigheidsmelders Comfort, KNX aanwezigheidsmelders met constante lichtregeling, KNX waaksensoren, KNX aanwezigheidsmelders met DALI, KNX draadloze bewegingsmelders, KNX draadloze waaksensoren of KNX IR aanwezigheidsmelders Plus. Elk van deze modellen heeft zijn eigen sterke punten en is geoptimaliseerd voor individuele gebruikssituaties.

Wat is een passieve infrarood bewegingsschakelaar?

Passieve bewegingsschakelaars met infrarood (PIR) detecteren de beweging van objecten die warmte uitstralen. Zij zijn uitgerust met zogenaamde pyrosensoren die reageren op infrarood licht van een bepaalde golflengte. Een voertuig met draaiende motor straalt warmte uit, net als een menselijk lichaam. Een PIR-detector detecteert hun beweging en reageert daarop met optische, elektrische of akoestische signalen.

Wist u dat?

Infrarood is met name langgolvig licht dat weliswaar niet door het menselijk oog wordt waargenomen, maar wel als warmtestraling kan worden waargenomen.


Vooral in een zeer donkere omgeving of bij zware mist kan een klassieke bewegingsschakelaar snel zijn grenzen bereiken. Een PIR-detector is hiervoor een goed alternatief, omdat deze veranderingen in het warmtebeeld detecteert.

Waarvoor gebruik ik een KNX-detector met hoogfrequente sensortechnologie?

Hoogfrequente sensortechnologie omvat signalen in het frequentiegebied tussen enkele honderden megahertz en enkele honderden gigahertz. Deze signalen hebben geen medium nodig om zich in de ruimte voort te bewegen en dringen ook door in onder meer hout, glas en lichte muren.

Daarom wordt deze technologie ook gebruikt bij mobiele communicatie en datatransmissie. Een KNX-detector met hoogfrequente sensortechnologie wordt overal gebruikt waar de aanwezigheid of beweging van voorwerpen om redenen van persoonsbeveiliging of gegevensbescherming niet rechtstreeks kan worden gedetecteerd. Klassieke toepassingsvoorbeelden zijn openbare toiletten of kleedkamers.

Wat is een KNX multisensor?

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een aanwezigheidsmelder met een uitgebreide reeks functies. Een KNX multisensor detecteert niet alleen betrouwbaar mensen en dieren, maar ook onder meer helderheid, kamertemperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, vluchtige organische stoffen en het CO2-gehalte in de lucht. Een dergelijk apparaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor vroegtijdige branddetectie of voor de bewaking van ruimten waar een bepaalde luchtkwaliteit of een constant klimaat moet worden gehandhaafd (klaslokalen, laboratoria, kassen).

Wie produceert KNX aanwezigheidsmelders en KNX bewegingsschakelaars?

Hier in de winkel kunt u bijvoorbeeld detectoren van de merken ABB, Berker, Busch-Jaeger, Eaton, EIBMARKT, eQ-3, Esylux, Gira, Hager, Issendorf, Jung, MDT, Merten, Peha, Siemens, Steinel en Theben tegen topcondities verkrijgen.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus installatiebus-systemen > bewegingsmelder bussysteem vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aanwezigheid bewaker
  • Aanwezigheidsmelder
  • Afdekpaneel
  • Batterijvoeding
  • Binnen-aanwezigheidsmelder basis
  • Champagne metallic
  • Helderheidssensor
  • Hoekmontage
  • Huisbediening
  • Infrarood schakelaar
  • Infrarood sensor
  • Licht controle
  • Netwerken
  • Paalmontage
  • Parallelschakeling
  • Passieve infraroodsensor
  • Plafond adapter
  • Plafondbeugel
  • Plafondmontage
  • Plafondsensor
  • Radiosysteem
  • Radiozender
  • Ultrasoon sensor
  • Verlichting
  • Versnellingssensor
  • Vol automatisch
  • Wandzender
  • Zon bescherming


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Bewegingsmelder:

  • ABB
  • Arclite
  • BEG
  • Berker
  • Busch Jaeger
  • Eaton
  • EIBMARKT
  • Eltako
  • ESYLUX
  • frogblue
  • frogblue AG
  • Gira
  • Hager
  • Issendorff
  • Jung
  • MDT
  • Merten
  • Peha
  • Schneider Electric
  • Siemens
  • Steinel
  • Theben
  • WAGO
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

39 van 51
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
ESYLUX - PD-FLAT #EP10427558 - Design-aanwezigheidsmelder, vierkant, wit - Bewegingssensor voor domotica PD-FLAT #EP10427558
€ 94,17 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 148,83 RRP***)
Design-aanwezigheidsmelder, vierkant, wit - Bewegingssensor voor domotica
ESYLUX
| PD-FLAT #EP10427558
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - IS 345 DALI- #057282 - Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 ° IS 345 DALI- #057282
€ 112,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 175,45 RRP***)
Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| IS 345 DALI- #057282
stuk(s)
Op het verlanglijstje
ESYLUX - PD-C 360i/32 KNX - Aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor voor KNX-domotica PD-C 360i/32 KNX
€ 149,98 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 250,47 RRP***)
Aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor voor KNX-domotica
ESYLUX
| PD-C 360i/32 KNX
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - IS 345 DALI- #057299 - Bewegingsmelder passieve IR AP - Bewegingssensor voor domotica 360 ° IS 345 DALI- #057299
€ 112,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 175,45 RRP***)
Bewegingsmelder passieve IR AP - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| IS 345 DALI- #057299
stuk(s)
Op het verlanglijstje
ESYLUX - PD-C360i/32 DUO DALI - Aanwezigheidsmelder 360 ° 5m PD-C360i/32 DUO DALI
€ 152,88 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 244,42 RRP***)
Aanwezigheidsmelder 360 ° 5m
ESYLUX
| PD-C360i/32 DUO DALI
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - IS 345 DALI- #057305 - Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 ° IS 345 DALI- #057305
€ 112,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 175,45 RRP***)
Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| IS 345 DALI- #057305
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - Dual HF DALI-2 I.D. - Aanwezigheidsmelder, hoogfrequent, inbouw - Bewegingssensor voor domotica 360 ° Dual HF DALI-2 I.D.
€ 145,25 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 235,95 RRP***)
Aanwezigheidsmelder, hoogfrequent, inbouw - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| Dual HF DALI-2 I.D.
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Siemens - 5WG1258-2DB41 - Aanwezigheidsmelder WIDE pro - Bewegingssensor voor KNX-domotica 5WG1258-2DB41
€ 216,38 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 457,38 RRP***)
Aanwezigheidsmelder WIDE pro - Bewegingssensor voor KNX-domotica
Siemens
| 5WG1258-2DB41
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - IS 3360 DALI #057268 - Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 ° IS 3360 DALI #057268
€ 123,59 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 193,60 RRP***)
Bewegingsmelder passief IR UP - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| IS 3360 DALI #057268
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - Dual US KNX - Ultrasone UP-aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor 360 ° voor KNX-domotica Dual US KNX
€ 170,57 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 277,09 RRP***)
Ultrasone UP-aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor 360 ° voor KNX-domotica
Steinel
| Dual US KNX
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - US 360 DALI-2 I.D. - Ultrasone UP-aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor voor domotica 360 ° US 360 DALI-2 I.D.
€ 153,32 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 235,95 RRP***)
Ultrasone UP-aanwezigheidsmelder - Bewegingssensor voor domotica 360 °
Steinel
| US 360 DALI-2 I.D.
stuk(s)
Op het verlanglijstje
Steinel - IS 345 MX Hi #057398 - Bewegingsmelder passieve IR AP - Bewegingssensor 360 ° voor KNX-domotica IS 345 MX Hi #057398
€ 119,19 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 193,60 RRP***)
Bewegingsmelder passieve IR AP - Bewegingssensor 360 ° voor KNX-domotica
Steinel
| IS 345 MX Hi #057398
stuk(s)
Op het verlanglijstje
39 van 51
Door u bekeken