Gecombineerde afleider

Bent u op zoek naar gecombineerde apparaten om bliksemstromen en piekspanningen af te voeren voor uw elektrische installatie? Maar u weet nog niet zeker aan welke eisen zo'n apparaat moet voldoen? Lees hier meer. Om voor een bepaald apparaat te kunnen kiezen, moet u op de hoogte zijn van de gevaren van bliksemstromen of overspanningen. Toegegeven, deze gebeurtenissen zijn zeldzaam en duren vaak slechts enkele milliseconden. Toch kan grote schade het gevolg zijn. Daarom bevelen wij altijd beschermende maatregelen aan om schade aan gebouwen en gevoelige elektronische elementen te voorkomen. Wij ondersteunen u bij het kiezen van het juiste artikel.

Bron: eibabo®, Dehn DSH-TNS-255 gecombineerde afleiderAfbeelding: Dehn DSH-TNS-255 Gecombineerde afleider

Wat zijn gecombineerde afleiders in de energietechniek?

De gecombineerde afleiders zijn van enorm belang voor de veiligheid in de elektrotechniek. Deze beperken bliksemstromen en overspanningen in elektrische leidingen en voeren deze af. Gecombineerde afleiders dienen dus ter bescherming van gevoelige apparaten zoals computers, televisies of hifi-installaties.

Maar welke eisen stellen deze apparaten samen?

Om dit te begrijpen, moeten we het fenomeen 'overspanning' nader bekijken. In Duitsland en vele delen van Europa is de netspanning 230V. Overspanningen gaan veel verder dan deze waarde. Deze worden veroorzaakt door schakelhandelingen van de netbeheerder, blikseminslag, kortsluiting of elektrostatische ontladingen. De resulterende gevolgen hangen af van het niveau van de overspanning, de duur en de snelheid van de spanningspuls. Indien geen passende beschermingsmaatregelen worden genomen, kan brand ontstaan of kunnen mensen gewond raken. Aangezien het type en de omvang van een door overspanning en bliksemstroom veroorzaakte fout niet kunnen worden voorspeld, worden de beveiligingsinrichtingen in drie fasen opgebouwd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grove bescherming (type 1), middelmatige bescherming (type 2) en fijne bescherming (type 3). Bij elke stap wordt de overspanning verder afgebouwd totdat deze niet meer gevaarlijk is voor de apparatuur. Combinatie-apparaten voor het afvoeren van bliksemstroom en overspanning voldoen gewoonlijk aan de eisen van de klassen 1 en 2. Wat dit betekent, wordt in de volgende tekst nader toegelicht.

Overspanningsbeveiligingen en gecombineerde afleiders worden ook wel surge protective devices (SPD) genoemd. Zij worden gewoonlijk geïnstalleerd in het verdeelbord of in de onderverdeelborden tussen de actieve geleiders en de aarde. De eenheden zijn gewoonlijk ontworpen als insteekbare modulaire eenheden of als eenheden voor montage op rails. Andere kenmerken, waarvan sommige optioneel zijn, zijn onder andere:

  • Aansluitbare bliksemstroom- en overspanningsbeveiligers
  • Hoge ontladingscapaciteit voor bliksemschokken tot 100 kA (10/350μs)
  • Optische statusweergave / defectweergave
  • Signalering op afstand
  • Schokbestendig en bestand tegen trillingen
  • Verbindingen kunnen worden gelabeld

 

De structuur van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging

Om te kunnen beslissen over een specifieke gecombineerde bliksem- en overspanningsbeveiliging, moet u de volledige structuur van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging kennen.

Kanttekening

Gebouwen worden ingedeeld in bliksembeveiligingsklassen I tot en met IV. Dit wordt gebruikt om het risico van blikseminslag te beoordelen. Tot welke klasse een gebouw behoort, hangt af van het type, het gebruik en de verwachte schade. De bliksembeveiligingsklasse bepaalt de structuur en de dimensionering van het bliksembeveiligingssysteem.


Of een combi-unit geschikt is voor een gebouw met een bepaalde bliksembeveiligingsklasse, staat meestal vermeld in de productbeschrijving. Bliksem heeft een hoge energie en draagt zeer hoge bliksemstromen. Bij overspanningen zijn de stromen en de energie laag, maar het ladingsverschil tussen twee potentialen is zeer groot. Om deze gevaren volledig te ondervangen bestaat een dergelijk systeem uit drie delen:

  • De externe bliksembeveiliging
  • De interne bliksembeveiliging
  • De overspanningsbeveiliging

 

De externe bliksembeveiliging

Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij externe bliksembeveiliging om beschermende maatregelen buiten het gebouw. Dit zijn bliksemafleiders, aardingen, bevestigingssystemen enzovoort. Externe bliksembeveiliging leidt directe blikseminslag en de bijbehorende hoge bliksemstroom af naar de grond voordat deze het gebouw binnendringt. In Duitsland is er in principe geen verplichting om externe bliksembeveiligingssystemen te installeren. Uitzonderingen zijn gebouwen, die:

  • Meer dan 20 meter hoog zijn
  • Vrijstaand op een heuveltop
  • Een brandbaar dak hebben (bijvoorbeeld riet of stro)
  • Toegankelijk zijn voor het publiek (bioscoop, museum)

 

Externe bliksembeveiliging is echter altijd aan te raden, zelfs als uw gebouw aan geen van deze criteria voldoet. Bij een blikseminslag kan grote schade ontstaan. Informatie en hoogwaardige artikelen voor de bouw van een betrouwbare externe bliksembeveiliging vindt u ook hier in de shop. Gebruik onze intelligente zoekopdracht.

De interne bliksembeveiliging

Effectieve interne bliksem- en overspanningsbeveiliging beschermt huizen, gebouwen, industriële installaties en de apparatuur daarin. De interne bliksembeveiliging is ontworpen als potentiaalvereffening. Daartoe worden alle metalen buisinstallaties en kabelinstallaties van een huis met elkaar en met de hoofdaarding verbonden. Dit kan spanningsverschillen, bliksemflitsen in het gebouw en het daaruit voortvloeiende gevaar voor mens en techniek voorkomen.

De overspanningsbeveiliging

De interne bliksembeveiliging omvat een overspanningsbeveiliging. Dit is waar de in deze catalogus aangeboden gecombineerde afleiders om de hoek komen kijken. Om een geschikt apparaat te kunnen kiezen, moet u rekening houden met het soort mogelijke storing en het soort apparatuur dat moet worden beschermd. Zoals reeds vermeld heeft de overspanningsbeveiliging een drietrapsstructuur. Dienovereenkomstig zijn er ook drie eisencategorieën voor overspanningsbeveiligingsadapters. Er wordt onderscheid gemaakt tussen type 1 (grove bescherming), type 2 (middelmatige bescherming) of type 3 (fijne bescherming). Standaardapparaten van type 3 vormen de fijnste beveiliging en beschermen tegen spanningen tot een bepaald niveau. Uitgebreide eenheden van type 2 bieden extra bescherming tegen transiënte spanningspieken. De hoge beschermingsnorm van type 1 beschermt bovendien tegen impulsstromen. Maar wat betekent dit precies voor de hier aangeboden gecombineerde afleiders, die in veel gevallen voldoen aan de eisen van type 1 en 2?

 


Opmerking

Sinds december 2018 is overspanningsbeveiliging een verplicht onderdeel van een elektrische installatie in Duitsland en moet deze in nieuwe gebouwen worden geïnstalleerd.


 

Overspanningsbeveiligingsadapters van type 1 worden ook bliksemafleiders genoemd. Deze voeren hoge bliksemstromen af via de interne of externe bliksembeveiliging van een gebouw. De restspanning wordt verlaagd tot een niveau tussen 6000 en 1300 volt. Deze ruwe bescherming is echter nog niet voldoende om apparatuur te beveiligen.

Overspanningsbeveiligingsadapters van type 2 bieden een gemiddelde bescherming. De restflitsspanning die reeds door de eenheden van type 1 is verlaagd, wordt in deze fase verder verlaagd tot waarden tussen 2000 en 600 volt. Type 2 eenheden beperken ook gevaarlijke transiënte overspanningen. Deze worden veroorzaakt door het schakelen van motoren, transformatoren, stroomonderbrekers of inductieve belastingen. Dit soort verstoringen zijn van korte duur. Deze komen echter vaker voor en doen de spanning plotseling oplopen.

Beveiligingen van type 3 verminderen de resterende overspanning verder. Deze fijne beveiliging wordt zo dicht mogelijk bij de te beschermen appratuur geïnstalleerd.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een gecombineerde afleider?

U kent nu de opbouw van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging. Met de installatie van combitoestellen voldoet u meestal met slechts één toestel aan de eisen van de testklassen type 1 en type 2. Zoek bij het kopen naar onderdelen van hoge kwaliteit van betrouwbare en bekende fabrikanten. Wij adviseren ook in oudere gebouwen overspanningsbeveiliging aan te brengen omdat het aantal apparaten met gevoelige elektronica in onze huishoudens voortdurend toeneemt. Let bij het kopen ook op:

  • Type montage
  • Nominale spanning AC/DC
  • Hoogste continue spanning voor AC en DC
  • Ontladingscapaciteit voor bliksemstroompieken
  • Aantal polen
  • Geschiktheid voor gebouwen met speciale bliksembeveiligingsklasse
  • Beschermingsniveau (mag de overspanningsweerstand van de installatie en de aangesloten apparatuur niet overschrijden)

 

Als u uw elektrische installatie en uw individuele beschermingsbehoeften in overweging neemt, kunt u de juiste gecombineerde afleider kiezen.

 


TIP:

Met een combi-unit bespaart u geld en ruimte in de schakelkast. U krijgt eenvoudig te installeren, uitgebreide bescherming.


 

Bij eibabo® kunt u een grote keuze aan gecombineerde afleiders voor de elektrotechniek in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Deze omvatten: CombiController, bliksemafleider, afleiders voor verzamelrails, gecombineerde afleiders voor meterpaneeltoepassingen, type 1 + type 2 gecombineerde afleider. Bekijk ook ons uitgebreide assortiment eenpolige en meerpolige eenheden met geïntegreerde afleider zekering.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus aarding, bliksem, -en overspanningsbeveiliging > gecombineerde afleider voor energietechniek vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aansluitblok:
  • Apparaten voor overspanningsbeveiliging
  • Bescherming tegen bliksem
  • Bliksemafleider
  • Bliksembeveiligingsmodule
  • Compleet blok
  • Complete eenheid
  • Elektromobiliteit
  • Fotovoltaïsch
  • Fotovoltaïsche
  • Fotovoltaïsche systeemoplossing
  • Fotovoltaïsche systemen
  • Gasvanger
  • Gecombineerde afleider
  • Isolerende behuizing
  • Isolerende verdeler
  • Laadapparaat
  • Oplaadinfrastructuur
  • Overbelasten
  • Overspanningsafleider
  • Overspanningsbeveiliging
  • Overspanningsbeveiliging apparaat
  • Overstroombeveiliging
  • Ruwe bescherming
  • Schakelkast behuizing
  • Systeem oplossing:
  • Vonkbrug
  • Zekeringhouder


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Gecombineerde afleider:

  • ABB
  • ABN
  • DEHN
  • Eaton
  • Finder
  • Hager
  • Mersen
  • OBO
  • Phoenix
  • Scharnberger+Hasenbein
  • Schneider Electric


 
Bent u op zoek naar gecombineerde apparaten om bliksemstromen en piekspanningen af te voeren voor uw elektrische installatie? Maar u weet nog niet zeker aan welke eisen zo'n apparaat moet voldoen?... meer ontdekken »
Venster sluiten
Combi apparaten energietechniek - Leidraad voor aankoop

Bent u op zoek naar gecombineerde apparaten om bliksemstromen en piekspanningen af te voeren voor uw elektrische installatie? Maar u weet nog niet zeker aan welke eisen zo'n apparaat moet voldoen? Lees hier meer. Om voor een bepaald apparaat te kunnen kiezen, moet u op de hoogte zijn van de gevaren van bliksemstromen of overspanningen. Toegegeven, deze gebeurtenissen zijn zeldzaam en duren vaak slechts enkele milliseconden. Toch kan grote schade het gevolg zijn. Daarom bevelen wij altijd beschermende maatregelen aan om schade aan gebouwen en gevoelige elektronische elementen te voorkomen. Wij ondersteunen u bij het kiezen van het juiste artikel.

Bron: eibabo®, Dehn DSH-TNS-255 gecombineerde afleiderAfbeelding: Dehn DSH-TNS-255 Gecombineerde afleider

Wat zijn gecombineerde afleiders in de energietechniek?

De gecombineerde afleiders zijn van enorm belang voor de veiligheid in de elektrotechniek. Deze beperken bliksemstromen en overspanningen in elektrische leidingen en voeren deze af. Gecombineerde afleiders dienen dus ter bescherming van gevoelige apparaten zoals computers, televisies of hifi-installaties.

Maar welke eisen stellen deze apparaten samen?

Om dit te begrijpen, moeten we het fenomeen 'overspanning' nader bekijken. In Duitsland en vele delen van Europa is de netspanning 230V. Overspanningen gaan veel verder dan deze waarde. Deze worden veroorzaakt door schakelhandelingen van de netbeheerder, blikseminslag, kortsluiting of elektrostatische ontladingen. De resulterende gevolgen hangen af van het niveau van de overspanning, de duur en de snelheid van de spanningspuls. Indien geen passende beschermingsmaatregelen worden genomen, kan brand ontstaan of kunnen mensen gewond raken. Aangezien het type en de omvang van een door overspanning en bliksemstroom veroorzaakte fout niet kunnen worden voorspeld, worden de beveiligingsinrichtingen in drie fasen opgebouwd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grove bescherming (type 1), middelmatige bescherming (type 2) en fijne bescherming (type 3). Bij elke stap wordt de overspanning verder afgebouwd totdat deze niet meer gevaarlijk is voor de apparatuur. Combinatie-apparaten voor het afvoeren van bliksemstroom en overspanning voldoen gewoonlijk aan de eisen van de klassen 1 en 2. Wat dit betekent, wordt in de volgende tekst nader toegelicht.

Overspanningsbeveiligingen en gecombineerde afleiders worden ook wel surge protective devices (SPD) genoemd. Zij worden gewoonlijk geïnstalleerd in het verdeelbord of in de onderverdeelborden tussen de actieve geleiders en de aarde. De eenheden zijn gewoonlijk ontworpen als insteekbare modulaire eenheden of als eenheden voor montage op rails. Andere kenmerken, waarvan sommige optioneel zijn, zijn onder andere:

  • Aansluitbare bliksemstroom- en overspanningsbeveiligers
  • Hoge ontladingscapaciteit voor bliksemschokken tot 100 kA (10/350μs)
  • Optische statusweergave / defectweergave
  • Signalering op afstand
  • Schokbestendig en bestand tegen trillingen
  • Verbindingen kunnen worden gelabeld

 

De structuur van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging

Om te kunnen beslissen over een specifieke gecombineerde bliksem- en overspanningsbeveiliging, moet u de volledige structuur van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging kennen.

Kanttekening

Gebouwen worden ingedeeld in bliksembeveiligingsklassen I tot en met IV. Dit wordt gebruikt om het risico van blikseminslag te beoordelen. Tot welke klasse een gebouw behoort, hangt af van het type, het gebruik en de verwachte schade. De bliksembeveiligingsklasse bepaalt de structuur en de dimensionering van het bliksembeveiligingssysteem.


Of een combi-unit geschikt is voor een gebouw met een bepaalde bliksembeveiligingsklasse, staat meestal vermeld in de productbeschrijving. Bliksem heeft een hoge energie en draagt zeer hoge bliksemstromen. Bij overspanningen zijn de stromen en de energie laag, maar het ladingsverschil tussen twee potentialen is zeer groot. Om deze gevaren volledig te ondervangen bestaat een dergelijk systeem uit drie delen:

  • De externe bliksembeveiliging
  • De interne bliksembeveiliging
  • De overspanningsbeveiliging

 

De externe bliksembeveiliging

Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij externe bliksembeveiliging om beschermende maatregelen buiten het gebouw. Dit zijn bliksemafleiders, aardingen, bevestigingssystemen enzovoort. Externe bliksembeveiliging leidt directe blikseminslag en de bijbehorende hoge bliksemstroom af naar de grond voordat deze het gebouw binnendringt. In Duitsland is er in principe geen verplichting om externe bliksembeveiligingssystemen te installeren. Uitzonderingen zijn gebouwen, die:

  • Meer dan 20 meter hoog zijn
  • Vrijstaand op een heuveltop
  • Een brandbaar dak hebben (bijvoorbeeld riet of stro)
  • Toegankelijk zijn voor het publiek (bioscoop, museum)

 

Externe bliksembeveiliging is echter altijd aan te raden, zelfs als uw gebouw aan geen van deze criteria voldoet. Bij een blikseminslag kan grote schade ontstaan. Informatie en hoogwaardige artikelen voor de bouw van een betrouwbare externe bliksembeveiliging vindt u ook hier in de shop. Gebruik onze intelligente zoekopdracht.

De interne bliksembeveiliging

Effectieve interne bliksem- en overspanningsbeveiliging beschermt huizen, gebouwen, industriële installaties en de apparatuur daarin. De interne bliksembeveiliging is ontworpen als potentiaalvereffening. Daartoe worden alle metalen buisinstallaties en kabelinstallaties van een huis met elkaar en met de hoofdaarding verbonden. Dit kan spanningsverschillen, bliksemflitsen in het gebouw en het daaruit voortvloeiende gevaar voor mens en techniek voorkomen.

De overspanningsbeveiliging

De interne bliksembeveiliging omvat een overspanningsbeveiliging. Dit is waar de in deze catalogus aangeboden gecombineerde afleiders om de hoek komen kijken. Om een geschikt apparaat te kunnen kiezen, moet u rekening houden met het soort mogelijke storing en het soort apparatuur dat moet worden beschermd. Zoals reeds vermeld heeft de overspanningsbeveiliging een drietrapsstructuur. Dienovereenkomstig zijn er ook drie eisencategorieën voor overspanningsbeveiligingsadapters. Er wordt onderscheid gemaakt tussen type 1 (grove bescherming), type 2 (middelmatige bescherming) of type 3 (fijne bescherming). Standaardapparaten van type 3 vormen de fijnste beveiliging en beschermen tegen spanningen tot een bepaald niveau. Uitgebreide eenheden van type 2 bieden extra bescherming tegen transiënte spanningspieken. De hoge beschermingsnorm van type 1 beschermt bovendien tegen impulsstromen. Maar wat betekent dit precies voor de hier aangeboden gecombineerde afleiders, die in veel gevallen voldoen aan de eisen van type 1 en 2?

 


Opmerking

Sinds december 2018 is overspanningsbeveiliging een verplicht onderdeel van een elektrische installatie in Duitsland en moet deze in nieuwe gebouwen worden geïnstalleerd.


 

Overspanningsbeveiligingsadapters van type 1 worden ook bliksemafleiders genoemd. Deze voeren hoge bliksemstromen af via de interne of externe bliksembeveiliging van een gebouw. De restspanning wordt verlaagd tot een niveau tussen 6000 en 1300 volt. Deze ruwe bescherming is echter nog niet voldoende om apparatuur te beveiligen.

Overspanningsbeveiligingsadapters van type 2 bieden een gemiddelde bescherming. De restflitsspanning die reeds door de eenheden van type 1 is verlaagd, wordt in deze fase verder verlaagd tot waarden tussen 2000 en 600 volt. Type 2 eenheden beperken ook gevaarlijke transiënte overspanningen. Deze worden veroorzaakt door het schakelen van motoren, transformatoren, stroomonderbrekers of inductieve belastingen. Dit soort verstoringen zijn van korte duur. Deze komen echter vaker voor en doen de spanning plotseling oplopen.

Beveiligingen van type 3 verminderen de resterende overspanning verder. Deze fijne beveiliging wordt zo dicht mogelijk bij de te beschermen appratuur geïnstalleerd.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een gecombineerde afleider?

U kent nu de opbouw van een bliksembeveiligingssysteem met overspanningsbeveiliging. Met de installatie van combitoestellen voldoet u meestal met slechts één toestel aan de eisen van de testklassen type 1 en type 2. Zoek bij het kopen naar onderdelen van hoge kwaliteit van betrouwbare en bekende fabrikanten. Wij adviseren ook in oudere gebouwen overspanningsbeveiliging aan te brengen omdat het aantal apparaten met gevoelige elektronica in onze huishoudens voortdurend toeneemt. Let bij het kopen ook op:

  • Type montage
  • Nominale spanning AC/DC
  • Hoogste continue spanning voor AC en DC
  • Ontladingscapaciteit voor bliksemstroompieken
  • Aantal polen
  • Geschiktheid voor gebouwen met speciale bliksembeveiligingsklasse
  • Beschermingsniveau (mag de overspanningsweerstand van de installatie en de aangesloten apparatuur niet overschrijden)

 

Als u uw elektrische installatie en uw individuele beschermingsbehoeften in overweging neemt, kunt u de juiste gecombineerde afleider kiezen.

 


TIP:

Met een combi-unit bespaart u geld en ruimte in de schakelkast. U krijgt eenvoudig te installeren, uitgebreide bescherming.


 

Bij eibabo® kunt u een grote keuze aan gecombineerde afleiders voor de elektrotechniek in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Deze omvatten: CombiController, bliksemafleider, afleiders voor verzamelrails, gecombineerde afleiders voor meterpaneeltoepassingen, type 1 + type 2 gecombineerde afleider. Bekijk ook ons uitgebreide assortiment eenpolige en meerpolige eenheden met geïntegreerde afleider zekering.

 

eibabo - technology store

 

Inhoud catalogus:


In deze eibabo® catalogus aarding, bliksem, -en overspanningsbeveiliging > gecombineerde afleider voor energietechniek vindt u artikelen uit de volgende productgroepen:

Overzicht artikelen:

  • Aansluitblok:
  • Apparaten voor overspanningsbeveiliging
  • Bescherming tegen bliksem
  • Bliksemafleider
  • Bliksembeveiligingsmodule
  • Compleet blok
  • Complete eenheid
  • Elektromobiliteit
  • Fotovoltaïsch
  • Fotovoltaïsche
  • Fotovoltaïsche systeemoplossing
  • Fotovoltaïsche systemen
  • Gasvanger
  • Gecombineerde afleider
  • Isolerende behuizing
  • Isolerende verdeler
  • Laadapparaat
  • Oplaadinfrastructuur
  • Overbelasten
  • Overspanningsafleider
  • Overspanningsbeveiliging
  • Overspanningsbeveiliging apparaat
  • Overstroombeveiliging
  • Ruwe bescherming
  • Schakelkast behuizing
  • Systeem oplossing:
  • Vonkbrug
  • Zekeringhouder


van de volgende fabrikanten:

Overzichtscatalogus van de fabrikant Gecombineerde afleider:

  • ABB
  • ABN
  • DEHN
  • Eaton
  • Finder
  • Hager
  • Mersen
  • OBO
  • Phoenix
  • Scharnberger+Hasenbein
  • Schneider Electric
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

1 van 18
Voor deze filtering zijn geen resultaten gevonden!
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH B TNC 255 FM - Toepassingsgeoptimaliseerde combiafvoer Type 1+2 TN-C-systemen DSH B TNC 255 FM
€ 238,42 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 487,39 RRP***)
Toepassingsgeoptimaliseerde combiafvoer Type 1+2 TN-C-systemen
Dehn
| DSH B TNC 255 FM
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DV M TT 255 - Combi-afleider DEHNventil M - Gecombineerde afleider voor stroomsystemen DV M TT 255
€ 885,79 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 2.081,08 RRP***)
Combi-afleider DEHNventil M - Gecombineerde afleider voor stroomsystemen
Dehn
| DV M TT 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Hager - SPA701Z - Gecombineerde afleider voor voedingssystemen SPA701Z
€ 294,85 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 556,48 RRP***)
Gecombineerde afleider voor voedingssystemen
Hager
| SPA701Z
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH ZP B TT 255 - Combi-afleider DEHNshield ZP basic, type 1 + 2, met vonkbrugtechnologie DSH ZP B TT 255
€ 194,36 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 585,16 RRP***)
Combi-afleider DEHNshield ZP basic, type 1 + 2, met vonkbrugtechnologie
Dehn
| DSH ZP B TT 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DV ZP TT 255 - Gecombineerde afleider met RADAX-Flow vonkbrugtechnologie, DEHN-klep ZP TT DV ZP TT 255
€ 859,60 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 2.056,03 RRP***)
Gecombineerde afleider met RADAX-Flow vonkbrugtechnologie, DEHN-klep ZP TT
Dehn
| DV ZP TT 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH TNS 255 FM - Gecombineerde afleider voor energiesystemen DSH TNS 255 FM
€ 464,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 949,49 RRP***)
Gecombineerde afleider voor energiesystemen
Dehn
| DSH TNS 255 FM
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Phoenix - FLTSECT1T23S350/25FM - Gecombineerde afleider voor energiesystemen FLTSECT1T23S350/25FM
€ 717,15 incl. btw

*

Gecombineerde afleider voor energiesystemen
Phoenix
| FLTSECT1T23S350/25FM
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH ZP B2 LSG A TT 2 - Gecombineerde afleider voor voedingssystemen DSH ZP B2 LSG A TT 2
€ 337,01 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 703,98 RRP***)
Gecombineerde afleider voor voedingssystemen
Dehn
| DSH ZP B2 LSG A TT 2
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DVCI 1 255 - Combi-afleider 1 DEHNvenCI - Gecombineerde afleider voor energiesystemen DVCI 1 255
€ 278,87 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 528,17 RRP***)
Combi-afleider 1 DEHNvenCI - Gecombineerde afleider voor energiesystemen
Dehn
| DVCI 1 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH TNC 255 - Gecombineerde afleider voor energiesystemen DSH TNC 255
€ 352,53 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 667,68 RRP***)
Gecombineerde afleider voor energiesystemen
Dehn
| DSH TNC 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH B TT 255 FM - Toepassingsgeoptimaliseerde combiafvoer TT- en TN-S-systemen DSH B TT 255 FM
€ 321,39 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 660,90 RRP***)
Toepassingsgeoptimaliseerde combiafvoer TT- en TN-S-systemen
Dehn
| DSH B TT 255 FM
stuk(s)
Op het verlanglijstje
AANBEVOLEN
3D
Dehn - DSH ZP B2 SG TNS 255 - Gecombineerde afleider voor voedingssystemen DSH ZP B2 SG TNS 255
€ 306,52 incl. btw

*

plus verzendkosten
(€ 644,57 RRP***)
Gecombineerde afleider voor voedingssystemen
Dehn
| DSH ZP B2 SG TNS 255
stuk(s)
Op het verlanglijstje
1 van 18
Door u bekeken